x

Første spadestik til 47 energieffektive almene boliger med fjordudsigt

Pressemeddelelse 27. februar 2020

Nogle af landets mest energieffektive almene boliger bliver nu opført i Ringkøbings nye naturbydel. Bygherren Ringkøbing-Skjern Boligforening stikker spaden i jorden til bebyggelsen Fjordudsigten onsdag den 4. marts kl. 15.30.

Hvis man drømmer om en helt ny energieffektiv lejebolig med egen terrasse/altan og udsigt til Ringkøbing Fjord og smuk natur, så kan drømmen snart gå i opfyldelse i Naturbydelen i Ringkøbing. Nu går Ringkøbing-Skjern Boligforening nemlig i gang med at opføre de første 47 af i alt 85 almene boliger, som bliver blandt landets mest energieffektive.

- Vores ambition er, at bebyggelsen skal være så energirigtig som muligt. Det er både godt for vores beboere, der sparer penge, og for miljøet. Vi håber, at det også kan inspirere udviklingen af almene boliger andre steder i landet, siger Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Byggeriet bliver opført efter den såkaldte passivhusstandard, som i kraft af solceller på tagene, store vinduer mod syd og det rette valg af gulve, facader og tage, gør det muligt at reducere boligernes varmebehov til 1/10 sammenlignet med traditionelle boliger. Byggeriet er tegnet af Bjerg Arkitektur, som netop har specialiseret sig i energieffektive passivhusbyggerier.

Bebyggelsens energieffektive profil stemmer godt overens med Naturbydelens vision om at udviklingen af den nye bydel skal være bæredygtig i bred forstand.

- Boligforeningens byggeri er yderst ambitiøst både i forhold til bæredygtighed i selve byggeriet og energiforbruget. Samtidig vil de almene lejelejligheder være et nyt tilbud i palletten af boligtyper i Naturbydelen, som bidrager til at indfri vores ambition om at skabe en mangfoldig bydel med boliger for alle, siger Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Naturbydelen i Ringkøbing, der udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.

Natur og fjord

Lejlighederne i Fjordudsigten bliver 80 – 115 m2 i både ét og to plan. Alle lejlighederne får egen terrasse eller altan, hvorfra mange vil få udsigt til Ringkøbing Fjord og naturen mellem husene.

Samspillet med naturen er afgørende i udviklingen af nye boliger i hele Naturbydelen, og i boligforeningens projekt er naturen tænkt helt ind mellem bebyggelserne og helt tæt på de enkelte boliger, så beboerne får en oplevelse af at bo midt i naturen.

De store sydvendte vinduespartier bidrager derfor ikke bare til bebyggelsens energieffektivitet; de gør det også muligt at nyde engblomster, høje græsser, vandløb, samt fugle- og dyreliv lige uden for vinduet.

Indflytning i 2021

Det ventes, at de kommende lejere kan flytte ind i andet halvår 2021. Herefter kan opførelsen af anden etape med 36 boliger gå i gang. 66 interesserede lejere har allerede skrevet sig på venteliste hos Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Oplev en bolig

Ringkøbing-Skjern Boligforening tager første spadestik til Fjordudsigten onsdag den 4. marts kl. 15.30, hvor alle er velkomne.

Der vil være taler ved borgmester Hans Østergaard, Ringkøbing-Skjern Kommune, boligforeningens formand Karsten Håkonsen og Naturbydelens formand Uffe Steiner Jensen.

Man kan også se en video, der for første gang giver mulighed for at opleve en af boligerne indvendigt, ligesom der vil være nyt materiale om lejlighederne med bl.a. plantegninger.

Mødested: Strandvejen 2, 6950 Ringkøbing (kør evt. efter adressen Hebolgårde 2, 6950 Ringkøbing)

Pressemeddelelse er udsendt af Naturbydelen Ringkøbing K.