x

Kvalitetsledelse i byudvikling

Nyhed 17. februar 2020

Hvordan kan en kommune eller et byudviklingsselskab sikre sig, at en ny bydel får den kvalitet, de har sat sig for – også når boliger og bygninger skal opføres af private investorer? Realdania By & Byg er på vej med en ny publikation og et erhvervsarrangement, der sætter fokus på kvalitetsledelse i byudvikling.

Hvordan arbejder man med at skabe kvalitet i byudvikling? Og hvordan tilrettelægger man en proces, som sikrer, at både visioner og den ønskede kvalitet i sidste ende realiseres i de færdige byggerier og deres omgivelser?

Det handler om kvalitetsledelse, og netop dette omdrejningspunkt er lige nu særdeles aktuelt i de fire arealudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg i partnerskab med de respektive kommuner er involveret i fire steder i landet: I Kanalbyen i Fredericia, i Køge Kyst, i Naturbydelen Ringkøbing K og NærHeden i Hedehusene. I starten af marts sender Realdania By & Byg en ny publikation på gaden, hvor erfaringer om netop kvalitetsledelse fra de fire projekter samles op.

De fire arealudviklingsprojekter er alle så langt i processen, at de overordnede planer og strategier for byudviklingen er på plads. Fokus er derfor nu at gøre projekternes visioner til virkelighed gennem grundsalg, byggemodning og byggeri.

Erhvervsarrangement om kvalitetsledelse

Erhvervsarrangement om kvalitetsledelse

Få inspiration til arbejdet med kvalitetsledelse ved et erhvervsarrangement i Kanalbyen i Fredericia med oplæg, debat og rundvisning den 2. marts 2020.For arealudviklingsselskaberne er det en vigtig ledelsesopgave at drive hele den proces og sikre den ønskede kvalitet. Hvordan det kan gøres, belyser publikationen gennem artikler og interviews med projektdirektører, investorer samt repræsentanter for kommunerne, som ud over at være medarbejdere af projekterne også spiller en central rolle som vej-, plan- og byggemyndighed.

Selvom de fire projekter alle drives af et selskab, vil også andre kommuner, som selv ejer deres byudviklingsarealer, kunne drage nytte af erfaringer og modeller fra de fire projekter.

Erhvervsarrangement med fokus på kvalitetsledelse
Den nye publikation lanceres ved et erhvervsarrangement mandag den 2. marts 2020 kl. 14.00-17.00 i Kanalbyen i Fredericia. 

Her vil der være oplæg af chefkonsulent Claus Ravn fra Realdania By & Byg, koncernchef René Olesen fra Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, afdelingschef Palle Priska fra entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S og Kanalbyens projektdirektør Tim Halvorsen, som også byder på en rundvisning til gennemførte og igangværende byggerier i den nye bydel ved Lillebælt.

Arrangementet, som Realdania By & Byg Klubben står bag, henvender sig til kommuner, byudviklingsselskaber, arkitekter, rådgivere og andre med interesse for byudvikling og byggeri.