x

Fælles design skal inspirere til nye oplevelser på Vestkysten

Nyhed 13. marts 2020

Et team med Le Bureau i spidsen er udvalgt til at færdigudvikle et koncept for wayfinding langs Vestkysten. Målet er at styrke en samlet oplevelse af byerne og den vilde natur, der gør Vestkysten til noget særligt.

Wayfinding er mere end vandreruter, byskilte og oversigtskort. En kreativ idé og det helt rigtige koncept kan åbne for nye, stærke oplevelser af et særligt sted som Vestkysten – både ved hjælp af fælles design, fysiske tiltag i landskabet og digitale virkemidler. 

Teamet der er udvalgt til at arbejde videre med et samlet koncept for wayfinding på Vestkysten er: Le Bureau (hovedrådgiver), STED, Peter Svarre, Studio Leh, The Central og Johanne Bugge.  De har udarbejdet et kreativt forslag i øjenhøjde, der både guider og motiverer til mere bevægelse langs kysten.

Det tværfaglige team har til sammen stærke kompetencer inden for blandt andet grafisk design, landskabsdesign, digital kommunikation og oplevelsesøkonomi. De skal nu arbejde videre med at teste og evaluere deres bud på wayfinding – f.eks. ved at opsætte enkelte elementer i udvalgte steder i landskabet og i byerne. Elementerne testes over sommeren, hvorefter teamet kan præsentere et færdigt koncept i slutningen af 2020. Den kommende fase med test, videreudvikling og finpudsning foregår i tæt dialog med Dansk Kyst- og Naturturisme, destinationsselskaberne, Naturstyrelsen, nationalparkerne og kommunerne på Vestkysten. 

Formålet med et samlet koncept for wayfinding er at binde kysten sammen, skabe genkendelighed og inspirere besøgende og beboere til at flytte sig både op og ned langs kysten. Ind i landskabet og mellem kystbyerne.

I 2018 lancerede de 11 kommuner og tre regioner langs vestkysten – i tæt samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania – en samlet udviklingsplan og seks udviklingsprincipper, der skal gøre Vestkysten til et endnu bedre sted at bo og besøge. En kreativ tilgang til wayfinding kan netop være med til at skabe forbindelse mellem Vestkystens mange kvaliteter, attraktioner og aktører og åbne for nye oplevelser til gavn for både besøgende og beboere.