x

Flintehuset åbner i Knuthenborg safaripark

Nyhed 18. juni 2020

I Flintehuset kan du sidde til bords med giraffer, zebraer og antiloper, mens du nyder lokal og bæredygtig mad i Knuthenborg Safaripark.

Ud til Skandinaviens største savanne i Knuthenborg Safaripark ligger det unikke og historiske ’Flintehuset’. Flintehuset er sat i stand og åbnet som spisested, hvor der serveres bæredygtig mad af lokale råvarer med kig til dyrenes færden helt tæt på. 

Flintehuset er noget helt særligt. Det er bygget op af flintesten, der i sin tid er samlet på strandene på Lolland. Det blev bygget i 1872, og hver eneste lille flintesten i husets facade er samlet og hugget til i hånden. Flintehuset har en stor historisk betydning for Knuthenborg Safaripark, og det særlige hus er derfor blevet sat flot i stand i forbindelse med omlægningen til café. 

Puslespil i flint

Foreningen Realdania har støttet renoveringen, som har stået på, siden Knuthenborg lukkede ned for sæson 2019 i oktober og frem til starten af april, da parken åbnede for sæson 2020. Hver en flintesten er taget forsigtigt ud, nummereret og sat op det præcis samme sted som et gigantisk puslespil, for hver eneste sten er helt unik:

”Flintehuset er en helt unik bygning – et palæ i ministørrelse bygget i flint ser man ikke mange andre steder. Vi er glade for, at den gamle skyttebolig på Lolland nu får nyt liv som mødested og spisested for både lokale og besøgende. På den måde er vi med til at sikre – og samtidig udvikle – de kulturværdier huset har,” siger programchef i Realdania, Stine Lea Jacobi.

På sigt åbner der udstillinger på førstesalen i Flintehuset, som er placeret helt centralt i Knuthenborg Safaripark – lige ved siden af den nye Elefantslette, som huser landets fire sidste cirkuselefanter. Flintehuset har åbent alle ugens dage fra klokken 10. Adressen er Knuthenborg Allé, 4930 Maribo.