x

Naturkraft er åbnet for publikum

Nyhed 12. juni 2020

Langs den jyske vestkyst er det uden tvivl naturen, der er hovedattraktionen – både for turister og fastboende. En ny oplevelsesarena for naturens kræfter slog dørene op den 12. juni.

Danmark har fået en 5 hektar stor oplevelsesarena, hvor alle generationer kan lege sig til viden om naturens kræfter. Naturkraft er formidling med udgangspunkt i Vestkystens vilde vind og høje bølger – fysikkens love omsat til leg og læring. Arenaen åbnede for publikum med et officielt arrangement den 12. juni.

”Denne her dag har vi glædet os til meget længe. Naturkraft var et vitalt projekt, allerede da vi fik ideen, men i takt med klimakrisens udvikling og et akut behov for en grøn omstilling af vores samfund, er Naturkraft kun blevet endnu vigtigere. Et besøg på Naturkraft skal både være en spændende familieoplevelse og motivere til fornyet adfærd. Det er en national arena, der ved at iscenesætte den barske vestjyske natur, skal hjælpe os alle til at forstå naturens kræfter og naturens balance bedre – så vi kan skabe os den bæredygtige fremtid, alle ønsker,” siger administrerende direktør for Naturkraft, Peter Sand.

Naturkraft – en del af udviklingen på vestkysten

Realdania har de seneste år været en aktiv part i arbejdet med at udarbejde en fælles udviklingsplan for Vestkysten – en prioritering på tværs af kommunale skel, der tegner en samlet ambition for turismen frem mod 2025. Udviklingsplanen peger blandt andet på et stort behov for oplevelsestilbud, der ikke er afhængige af vejret, men som kan bruges året rundt og dermed forlænge sæsonen:

"Vi støtter Naturkraft, fordi vi tror på, at en formidlingsarena for naturens kræfter vil gøre en positiv forskel i Ringkøbing-Skjern Kommune. Naturkraft vil give nye oplevelser for alle hele året, og vi håber, at oplevelsesarenaen vil give nye vinkler på den kraftfulde natur, der gør Vestkysten til et helt særligt sted," siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Naturkraft er tegnet arkitekterne Thøgersen & Stouby og landskabsarkitekterne SLA, har et anlægsbudget på godt 300 mio. kr. Bidragydere er blandt andet A.P. Møller Fonden, Ringkøbing-Skjern Kommune, Vestas, Augustinus Fonden og Realdania. Naturkraft forventer et årligt besøgstal på mere end en kvart million gæster.