x

Mangel på attraktioner

Vi har de seneste år været en aktiv part i arbejdet med at udarbejde en fælles udviklingsplan for Vestkysten. Analyser har gennem flere år vist, at turisterne i området er glade for naturen, men at de mangler attraktioner, som de kan besøge på deres ferie. Udviklingsplanen peger derfor på et stort behov for oplevelsestilbud, der ikke er afhængige af vejret, men som kan bruges året rundt og forlænge sæsonen. 

Vestkystens oplevelsesarena

For at imødekomme det behov som analyserne viser, støtter vi med de sidste midler, der skal til, for at vestkystens nye oplevelsesarena bliver en realitet. Naturkraft er med til at løfte hele Ringkøbing Fjord-området for både turister og de lokale. Formålet med Naturkraft er at fremme viden om klima, miljø og bæredygtighed og dermed udbrede FN's Verdensmål. 

Naturens kræfter sættes i spil

Naturkraft består af en kæmpe ringvold, hvor en over 600 meter lang sti løber oven på og giver en enestående udsigt over Ringkøbing Fjord. Ringvolden omkranser et område på størrelse med ti fodboldbaner. Og ind i siden af ringvolden er der bygget et stort indendørsområde med transparente facader ud til den omkringliggende natur. Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring. Gæsterne kommer til at mærke naturens kræfter på egen krop og vil få mulighed for at gå på opdagelse i viden, der sætter tankerne i gang om menneskets samspil med naturen og skal inspirere til en mere klimabevidst fremtid.