x

Få nye kulturoplevelser i sommerlandet

Nyhed 1. juli 2020


21 kulturinstitutioner har fået støtte af Realdania til at afholde arrangementer i kølvandet på coronakrisen. I løbet af sommeren kan du blandt andet opleve særlige rundvisninger, foredrag og fællesspisning flere steder i landet.

Der er både noget for unge, ældre og børnefamilierne når 21 Realdania-støttede kulturinstitutioner byder indenfor i byer og på landet i hele Danmark. Flere arrangementer kan opleves allerede i sommerferien. 

Ledreborg Gods ved Lejre kan du hver dag i juli måned komme på gratis rundvisning i lokaler, hvor der ikke har været offentlig adgang i 20 år. Bovbjerg Fyr inviterer i sommerferieperioden til fællesspisning i et stort telt, som er sat op ved siden af det vestjyske udflugtsmål, der ligger på kanten af Bovbjerg Klint ved Ferring. På Cirkusmuseet kan du prøve akrobatik og gøgl på egen krop i alle åbne dage i juli.

Sensommeren byder blandt andet på 16 særarrangementer i Spinderihallerne i Vejle – f.eks. korsang, godnathistorier og fællesspisning. I august er der også høstmarked på Kofoed Skole samt yoga, performances og samtaler ved Den Frie Udstillingsbygning – begge steder i København. Jollmands gård på Als byder på særarrangementer fra august med temaer som bygningskultur, dialekter og egnsretter – og en event om håndarbejde den 8. august.

Byd indenfor-arrangementerne finder sted i kulturinstitutioner, attraktioner og oplevelsesvirksomheder, som Realdania tidligere har støttet. Puljen til de særlige arrangementer er en delindsats i Realdanias samlede bidrag til at afbøde virkninger af COVID-19. 

Øvrige kulturinstitutioner, der har fået støtte, er: Bornholms Kunstmuseum, Cirkusmuseet, Vognserup Gods, Fængslet i Horsens, CLAY, Dronninglund Kunstcenter, Jazzhus Montmartre, Roskilde Kloster, Københavns befæstning, Mønsted Kalkgruber, Samsø Energiakademi, Folketeatret, Motorfabrikken Marstal, Zoologisk Have i København og HEART – Museum of Contemporary Art. Hold øje med arrangementer på deres respektive hjemmesider.
 
Byd indenfor-puljen er målrettet projekter, som tidligere har modtaget støtte fra Realdania til nybyggeri, ombygnings- eller restaureringsarbejde eller til en arkitektkonkurrence før et realiseret byggeri. En ny ansøgningsrunde for events åbner den 10. august 2020 (ansøgningsfrist den 28. august). Der er samlet afsat 10 mio. kr. til arrangementer.

Arrangementerne i regi af Byd indenfor er en del af foreningen Realdanias samlede COVID-19-indsats på 175 mio. kr., der udover hjælp til projekter, som er udfordret af corona-krisen, også har fokus på at understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på krisen.