x

Første spadestik baner vejen for pingviner

Pressemeddelelse 31. juli 2020

Fredag d. 7. august 2020 tager borgmester Jan Petersen det første spadestik til Kattegatcentrets kommende udvidelse, som skal rumme et stort pingvinanlæg og et nyt laboratorium til undervisning.

Der bliver fest på Sydhavnen i Grenaa, når Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, fredag d. 7. august tager det første spadestik til udbygningen af Kattegatcentret. Den 1.500 m² store udvidelse skal rumme et pingvinanlæg i særklasse, et moderne skoletjenestelaboratorium og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne.

”Vi glæder os helt fantastisk meget til at komme i gang med byggeriet,” fortæller Kattegatcentrets direktør Helle Hegelund og fortsætter: ”Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil med at realisere Kattegatcentrets udvidelse, og når vi nu kan invitere til fejring af første spadestik, er det ikke mindst takket være gavmilde donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Augustinusfonden, LAG Djursland, NRGi og CAC Fonden samt en bevilling fra Norddjurs Kommune og et sponsorat fra Grenaa Havn. Vi er utrolig taknemlige for den meget store opbakning både lokalt og fra de store nationale fonde.” 

Historisk spade

Det er ikke en hvilken som helst spade, borgmester Jan Petersen stikker i jorden d. 7. august. Det er nemlig den selvsamme spade, som blev brugt, da byggeriet af Kattegatcentret startede i 1992.

”Kattegatcentret har siden åbningen i 1993 været en utrolig vigtig turistattraktion for Norddjurs Kommune. Kattegatcentret har betydning for både tiltrækning af turister og dermed arbejdspladser og omsætning i hele lokalområdet, men også for uddannelse af børn og unge og for forskning og udvikling. Jeg er derfor virkelig glad for at få lov til at tage det første spadestik til den kommende vigtige og meget spændende udvidelse af centret,” fortæller borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen.

Arrangementet 

 • Hvornår: fredag d. 7. august 2020
 • Hvor: På den kommende byggeplads på Kattegatcentrets nordlige side
 • Program:
  • Direktør Helle Hegelund byder velkommen.
  • Bestyrelsesformand Peter Sand fortæller om visionen for Kattegatcentret.
  • Indehaver af arkitektfirmaet Kjær & Richter Peter Sand beskriver ideen bag byggeriet.
  • Borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune tager det første spadestik 
 • Byggeriet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Norddjurs Kommune, Augustinus-fonden, LAG Djursland, NRGi, CAC Fonden og Grenaa Havn.
 • Byggeriet indeholder et pingvinanlæg i særklasse, et topmoderne laboratorium til undervisning og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne.
 • Den nye bygning vil være på 1.500 m², fordelt på to etager.
 • Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2022.