x

Radiobiograf på arkitekturfestival: Balladen om Blokken

Nyhed 18. september 2020

Mød forfatter Morten Pape og bliv klogere på et af byudviklingens svære dilemmaer, når Bylyd i samarbejde med Realdania afholder 'Radiobiograf: Balladen om Blokken m. talk'. Det foregår i Cinemateket i forbindelse med Copenhagen Architecture Festival (CAFx). Billetter er gratis, men skal bestilles på forhånd.

Læn dig tilbage i Cinematekets bløde stole, luk øjnene, og lyt med, når medvirkende fra podcastserien Balladen om Blokken gæster scenen i forbindelse med Copenhagen Architecture Festival (CAFx), der for syvende år i træk inviterer arkitekturinteresserede til at deltage i de over 100 arrangementer fordelt i København, Aarhus og Odense. 

Temaet i år er ”Velfærdsbyen i forandring“, og temaet udforskes og udfoldes i film- og debatvisninger, udstillinger, guidede ture, workshops, seminarer, åbent hus og meget mere.  Se det samlede program for CAFx her:

CAFX: Program 2020

Radiobiograf om udsatte boligområder

Realdania støtter den samlede Copenhagen Architecture Festival og bidrager desuden – i samarbejde med Bylyd - med eventet ”Radiobiograf: Balladen om Blokken m. talk”. Her dykker vi ned i podcastserien Balladen om Blokken gennem samtale, lydklip og ekstramateriale. Mød bl.a. forfatter Morten Pape og vært  Niels Bjørn, der sætter perspektiv på de socialt udsatte boligområder, som ghettoloven fra 2018 forsøger at gøre op med. 
 
Viden og erfaringer vil blive delt, udsatte boligområders betydning vil blive undersøgt og ghettolovens konsekvenser for fremtidig byudvikling i Danmark vil blive diskuteret. Alt i alt er der stillet an til en horisontudvidende aften.

Lydfortælling giver særligt indblik 

Det er Bylyd, der i samarbejde med Realdania har produceret podcastserien ”Balladen om Blokken”, som blev udgivet i juni 2020.  Ønsket med serien er at ’gå bag om balladen’ og undersøge, hvad vi ved – og ikke ved – om de udsatte boligområder og de rammer, de skaber for menneskers liv og hverdag. 

Erfaringerne, det har kastet af sig, deler de også til talken. De fortæller blandt om, hvordan lydfortællingen som format kan give et unikt indblik i komplekse problemstillinger, som er svære at formidle. 

Bestil din billet i dag 

Eventet ”Radiobiograf: Balladen om Blokken m. talk” afholdes i Cinemateket den 9. oktober 2020 kl. 16:45. Billetter er gratis, men skal bestilles på forhånd. Eventet er en del af Copenhagen Architecture Festival, CAFx, der skydes afsted 1. – 11 oktober 2020. 

Arrangementet bliver naturligvis afholdt i overensstemmelse med de gældende COVID19 restriktioner. 

RADIOBIOGRAF: BALLADEN OM BLOKKEN M. TALK
Lyt med til Balladen om blokken
 

Copenhagen Architecture Festival er Nordens største årlige arkitekturfestival. Det er syvende gang festivalen bliver afholdt.

Temaet i år er Velfærdsbyen i forandring, som udforskes og udfoldes gennem over 100 arkitektur-arrangementer i København, Aarhus og Odense fordelt på film- og debatvisninger, udstillinger, guidede ture, workshops, seminarer, åbent hus, mm.

Festivalen udgiver igen i år en publikation, der bidrager til debatten om den danske byudvikling: The Welfare City in Transition – a compilation of texts and images 1923 – 2020, der udgives i samarbejde med Arkitektens Forlag.

2020 markerer 75-året for Anden Verdenskrigs afslutning, hvad Copenhagen Architecture Festival markerer med et fokus på velfærdsbyens opståen. Dette udforskes gennem fem undertematikker: ’Byer på bar mark’, ’Myter, marked, mangfoldighed’, ’Kulturarvens – Hvem, Hvad, Hvor’, ’Menneske, natur og det antropocæne’, og ’På Kanten’. Dertil kommer det faste inventar i programmet, nemlig ’Portrætter’

Se mere på festivalens programside