x

Fire arkitektteams er prækvalificeret til stort projekt i Nakskov inderhavn

Nyhed 8. september 2020

I foråret 2021 bliver det afgjort, hvem der skal udføre et stort projekt for Toldbygningen og Honnørkajen i Nakskov med et budget på omkring 38 millioner kroner.

Formålet med havneprojektet i Nakskov er at skabe en funktionel, trafikal og visuel sammenhæng omkring inderhavnen som et bolig- og rekreationsområde – med plads til fortsat erhvervsaktivitet. Det er målet, at havnens maritime og industrielle stemning skal fastholdes som del af en særlig oplevelse, der supplerer oplevelsen af bymidten. 

De fire hold, der nu er udvalgt til projektkonkurrencen om Nakskov inderhavn er: 

Bertelsen & Scheving Arkitekter med 1:1 landskab, DRMA og Habitats 
EBD arkitekter med ”Lenschow og Pilmann”
LYTT Architecture med TRANSFORM og ETN Arkitekter
SLA A/S og H+

Den endelige vinder af konkurrencen afsløres til foråret. Realiseringen vil inddrage borgere, investorer og andre interessenter.

I starten af april lancerede Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden. 

Udgangspunktet er de særlige kvaliteter, der knytter sig til havnen, bymidten og fjordlandskabet. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ’Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kroner.

Initiativerne omkring Nakskov Inderhavn finansieres af A.P. Møller Fonden, som har afsat 50 mio. kr. til denne opgave. Projektets styring foregår i et tæt samarbejde med Lolland Kommune, koordineret af den nye programdirektør for Nakskov 2030, Tim Jeppesen.