x

Åben forelæsning om kvinders bidrag til arkitektur

Nyhed 1. marts 2021

På kvindernes internationale kampdag arrangerer Københavns Universitet en åben og gratis forelæsning om kvinder i arkitekturen. Log på og lyt til seks fortællinger, når danske og internationale forskere sætter fokus på kvinders aftryk på arkitekturen.

I de seneste år har historikere i Europa og Nordamerika undersøgt kvinders bidrag til arkitekturen, men i en dansk kontekst er emnet stadig underbelyst. Det er et treårigt forskningsprojekt ved Københavns Universitet i gang med at ændre på, og den 8. marts inviterer forskerne nu alle til åben forelæsning om emnet. 

Forelæsningen bliver bygget op om seks korte fortællinger fra forskere fra både ind- og udland. Fortællingerne fra Danmark over USA til England og Libanon vil hente kvinder frem fra glemslen og fejre dem - kvinder, der har spillet eller spiller en vigtig rolle i arkitekturen i det 20 århundrede. Til sammen skal de seks fortællinger give indblik i, hvordan samarbejde og mennesker af forskellige køn, fagligheder og baggrunde har bidraget til at skabe de interiører, bygninger, byer og landskaber, vi lever i i dag.

Kvindernes internationale kampdag er en god lejlighed til at få skrevet kvinderne ind i den brede arkitekturhistorie og udvide vores syn på, hvordan arkitektur bliver til.

Henriette Steiner Co-leder af ’Kvinder i Dansk Arkitektur’ på Københavns Universitet.

”Kvindernes internationale kampdag er en god lejlighed til at få skrevet kvinderne ind i den brede arkitekturhistorie og udvide vores syn på, hvordan arkitektur bliver til. Derfor inviterer vi den 8. marts alle, der har lyst, til en forelæsning, der fejrer arkitektur som en mangfoldig praksis, præget af flere køn, fagligheder, samarbejder og omsorg for mennesker og miljø,” fortæller Henriette Steiner, der i fællesskab med Svava Riesto leder projektet ’Kvinder i Dansk Arkitektur’ på Københavns Universitet.

Forelæsningen afvikles mandag den 8. marts kl. 14 via zoom, og det kræves hverken tilmelding eller forhåndskendskab til emnet for at deltage.

Arrangementet afsluttes med en åben diskussion for alle, der har lyst. Arrangementet er på engelsk. 

Deltag via zoom ved at følge linket her. 

Du finder også linket til forelæsningen på facebookeventen ’Online lecture: Celebrating Women in Architecture’:

Facebook: Online lecture: Celebrating Women in Architecture

Oplægsholderne er:

  • Nayla M. Al-Akl, American University of Beirut
  • Jannie Rosenberg Bendsen, Københavns Universitet
  • Luca Csepely-Knorr, Manchester School of Architecture
  • Sonja Dümpelmann, University of Pennsylvania
  • Lea Lewitan, medgrundlægger af gruppen Urban Femina
  • Svava Riesto, Københavns Universitet

Derudover vil Vera Noldus, Projektchef, Realdania byde velkommen, mens diskussionen modereres af Henriette Steiner, lektor på Københavns Universitet.

Vært for arrangementet

Forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur’ fra Københavns Universitet er vært. 
Realdania støtter forskningsprojektet sammen med Danmarks Frie Forskningsfond, Statens Kunstfond, Dreyers Fond, Landsbyggefonden, Karin og Georg Boyes Fond og Københavns Universitet. Læs mere om projektet på Realdanias hjemmeside og hos Københavns Universitet. 

Realdania. Kvinder i dansk arkitektur.

Women in Danish Architecture. Kvinder i dansk arkitektur

Grafik