x

Nu løber den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by af stablen

Nyhed 9. marts 2021

For 6. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center (DAC) den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, hvor alle fotoglade danskere kan deltage og fortolke byens rum. Fotokonkurrencen er støttet af Realdania.

Vis os din by, som du ser den, lyder det fra Dansk Arkitektur Center. Sammen med fotografer og fotonørder fra hele landet udforsker de hvert år, hvordan arkitekturen danner ramme for det liv, vi lever i byen.  

'En by for alle' er årets tema

I år er det temaet En by for alle, hvor byens rum, arkitekturen omkring og den måde, vi bruger den på, skal fortolkes gennem kameralinsens skarpe øje. Her er der mulighed for at vise de gode eksempler – eller måske de mindre gode. 

Inviterer din bys arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, handicap?

De stærkeste fotografier vil blive udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center og på fem udvalgte biblioteker fordelt over hele landet (Aarhus DOKK1, Sønderborg, Aalborg, Faaborg og Ringsted).

Læs mere hos DAC

Sådan deltager du

Send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet. Du kan også lægge dit billede på Instagram med #DACfangdinby2021. I bedømmelsen af indsendte billede vægter Dansk Arkitektur Center:

  • Årets tema tydeligt fremgår
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • Billedet er spændende komponeret.

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival. Initiativet er igangsat for at få flere til at få øjnene op for arkitekturen i byen og for, hvordan arkitektur sætter rammerne for vores hverdagsliv. 

Desuden opfordres alle – uanset hvor man bor og hvem man er – til at deltage i konkurrencen, og Dansk Arkitektur Center ser frem til at modtage mange forskellige fortolkninger af årets tema.  

Konkurrencen løber fra d. 13. marts til d. 13. maj 2021. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Vinderen får direkte besked i uge 21. Udstillingsperioden for billederne er fra d. 18. juni – 7. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også på bibliotekerne: Aarhus DOKK1, Sønderborg, Aalborg, Faaborg og Ringsted.

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der stor chance for at komme blandt de 55 billeder, der udstilles i København og på fem udvalgte biblioteker (Aarhus DOKK1, Sønderborg, Aalborg, Faaborg og Ringsted).

  • 1. præmie: En guidet tur rundt i Dansk Arkitektur Centers aktuelle udstilling + en lækker frokost i DAC Café med spektakulær udsigt over Københavns havn (for dig +4). Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm.
  • 2. og 3. præmie: Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm.

Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked ultimo maj 2021. Den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 18. juni 2021.

Juryen består af tidl. overborgmester i København, Minister og EU-kommissær Ritt Bjerregaard, Direktør for Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK), jurist og en markant skikkelse i flygtninge- og minoritetsdebatten Natasha Al-Hariri, direktør for Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen, urbanist, rådgiver og film- og podcastproducent Niels Bjørn, programchef på Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist samt tidligere vinder af Fang din by, street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum.