x

Lille Langebro vinder britisk arkitekturpris

Nyhed 8. marts 2021

“Exquisitely well executed civic infrastructure in precisely the right location”. Sådan lyder det i bedømmelsen af Lille Langebro, som fredag den 5. marts modtog den britiske arkitekturpris ”Civic Trust Award”.

Cykel- og gangbroen Lille Langebro i København var blandt de tre internationale byggerier, som i fredags blev hædret med den britiske arkitekturpris ”Civic Trust Award”, der i år blev uddelt for 62. gang.

Prisen gives til projekter, der leverer et enestående bidrag til kvaliteten i det byggede miljø i kraft af et højt arkitektonisk/design niveau, bæredygtighed, tilgængelighed og et positivt samfundsbidrag.

I bedømmelsen af Lille Langebro, der forbinder Langebrogade på Christianshavn og Vester Voldgade ved BLOX, konkluderer dommerkomiteen at:

- Lille Langebro has provided Copenhagen with a new architectural icon which enhances the waterfront and confirms the city’s reputation as the world’s best for cycling, which provides a step towards a more sustainable future.

Alle vinderprojekterne har det til fælles, at de er tegnet af britiske arkitekter. Lille Langebro er blevet til i et samarbejde mellem de britiske arkitekter WilkinsonEyre/Urban Agency, den britiske ingeniør BuroHappold og den hollandske entreprenør Mobilis Danmark/Hollandia Infra I/S.

Realdania By & Byg har været bygherre på Lille Langebro for den filantropiske forening Realdania, der har skænket broen som gave til Københavns Kommune.

Hensigten med Lille Langebro har fra starten været at skabe en behagelig rute for cyklister og gående mellem bymidten og Christianshavn, skabe et attraktivt byliv på Christians Brygge, der tidligere lå lidt øde hen og mest var præget af biler, og aflaste Langebro, som dagligt benyttes af 40.000 cyklister.

Lige siden åbningen af Lille Langebro den 1. juli 2019 har antallet af daglige passager overgået forventningerne. I gennemsnit har 11.300 gående og cyklister passeret broen hver dag, hvor estimatet før åbningen var 6-10.500 daglige passager.

Om Civic Trust Awards

Civic Trust Awards blev indstiftet i 1959 og hædrer projekter, som har en positiv indflydelse på kulturen, den sociale sammenhængskraft, økonomien og miljøet i dets lokalområde for der igennem at fremme det byggede miljø for alle gennem design, bæredygtighed, inklusion og tilgængelighed. Prisen er non-profit og er uafhængig af organisationer, foreninger og myndigheder.

> Læs mere om Civic Trust Awards 

Om Lille Langebro

Lille Langebro er en del af det byudviklingsprojekt, som Realdania satte i gange med BLOX, der har til formål at binde byen og vandet bedre sammen med nye forbindelser og skabe et attraktivt byliv på Christians Brygge, der tidligere lå lidt øde hen og mest var præget af biler.

Med sine gennemsnitligt 11.300 daglige brugere aflaster Lille Langebro sin navnebror Langebro, der dagligt benyttes af flere end 40.000 cyklister. Med Lille Langebro har de fået en behagelig og rolig rute mellem Rådhuspladsen, Christianshavn og Islands Brygge. Og sammen med de mange aktiviteter i og omkring BLOX, der ligger lige ved siden af Lille Langebros landing ved Vester Voldgade, "bølgen" på Kalvebod Brygge, nye byrum ved Christians Brygge og Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant, er de mange daglige brugere af Lille Langebro med til at skabe liv og færden i området.