x

BLOX er meget mere end en bygning. BLOX er nærmest et helt nyt kvarter ved havnefronten – midt i det historiske, centrale København. Bygningen danner rammen om blandt andet Dansk Arkitektur Centers udstillinger og BLOXHUB – et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig udvikling. Restauranten BLOX EATS (drevet af Meyers) tilbyder uformel mad fra flere verdenskøkkener, fitnesscentret SATS ligger med udsigt til havnen og BLOX Parkering har 350 pladser i det fuldautomatiske, underjordiske parkeringsanlæg

FIND VEJ TIL BLOX PARKERING

 

BLOX byder også på nye pladser, havnepromenade, broer, udeservering, lejligheder og legepladser for børn og legesyge voksne. BLOX er hollandske OMA’s (Office for Metropolitan Architecture) første projekt i Danmark og er tegnet og opført som et levende hus, der er tænkt aktivt ind i byens puls.

BLOX er et bæredygtigt projekt. Bygget som et højisoleret lavenergihus og udstyret med blandt andet solceller og fjernkølingsanlæg samt intelligent styring af husets installationer. Bygningen er også konstrueret med lang holdbarhed og stor fleksibilitet. Fx har bygningens blivende dele en levetid på over 200 år. Og med stor loftshøjde, flytbare vægge osv. kan huset blive tilpasset til ændrede behov i fremtiden.

BLOX har som vision at styrke området og forbindelsen mellem byen og havnen. Nye byrum, grøn infrastruktur, nye broforbindelser og indretningen med mange funktioner er med til at skabe liv, byliv og livskvalitet.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Galleri

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Publikationer

Arkitekt

BLOX er tegnet af OMA (Office for Metropolitan Architecture) under ledelse af partner Ellen van Loon. På BLOX strækker byens ruter sig ind i bygningens hjerte og er med til at skabe forskellige interaktioner mellem bygningens forskellige funktioner og bylivet i området. Ved at række ind over den trafikerede Christians Brygge skaber BLOX ny forbindelse mellem byen og havnefronten samtidig med, at der er indkig og tværkig i det transparente hus. Huset vender front mod byen og inviterer mange ned til havnen. BLOX er tegnet og opført som et levende hus og tænkt aktivt ind i byens puls.

OMA, som er grundlagt af hollandske Rem Koolhaas, er blandt de ledende internationale tegnestuer, når det drejer sig om at forene teoretisk praksis med en legesyg, krøllet og dialogorienteret tilgang til arkitektur. BLOX har allerede opnået betydelig international opmærksomhed og vil blive en destination for både arkitekturturister og alle, der sætter pris Københavns mange tilbud ved havnen.

Valget af OMA er sket ud fra følgende tre kvalifikationer: De arkitektoniske visioner og kompetencer, de konkrete kvalifikationer hos de involverede nøglemedarbejdere samt Koolhaas/OMAs erfaringer fra sammenlignelige projekter.

Byggeri

Første spadestik til BLOX blev taget den 16. maj 2013. Her gik projektet ind i den mere aktive byggeperiode, der formelt blev afsluttet den 22. december 2017. Den 2. januar 2018 blev nøglerne officielt overdraget til de primære lejere, Dansk Arkitektur Center og BLOXHUB. Forud har ligget syv års arbejde med idéudvikling, programmering samt udarbejdelse af projektet, der startede da Realdania købte grunden i 2005.

BLOX er et projekt med mange funktioner:

  • Dansk Arkitektur Center byder på udstillinger, ture, events, designshop og café samt konferencefaciliteter og undervisning.
  • BLOXHUB er et tværfagligt inspirationsmiljø for global, bæredygtig byudvikling med 550 kontorpladser. 
  • BLOX EATS er et unikt, nyt madkoncept i to etager og med udeservering på Bryghuspladsen; drevet af Meyers.
  • SATS driver træningscenter i to etager med direkte udsigt til havnen.
  • BLOX Parkering er et fuldautomatisk, underjordisk parkeringsanlæg med 350 pladser. Det er drevet af Securitas og har indkørsel fra Vester Voldgade. 
  • På de to øverste etager er der 22 lejelejligheder med terrasser og flot udsigt over byen og havnen.
  • BLOX byder også på den nye Bryghuspladsen ud mod Frederiksholms Kanal. Udover plads til udeservering er her legepladser til unge og gamle. Ud mod havnen er bygningen udstyret med en træbrygge, så alle kan gå langs havnen, hvis man da ikke vælger at gå igennem huset ad den store, åbne fodgængerpassage.

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}