x

Ny udstilling på Kastrupgårdsamlingen undersøger privatlivet i parcelhuset

Nyhed 23. april 2021

Kastrupgårdsamlingens seneste udstilling ’Privacy (wilding)’ har parcelhuset og parcelhushaven som omdrejningspunkt. Det sker i en undersøgelse af vores forhold til privatlivets sfære. Udstillingen er skabt af Asmund Havsteen-Mikkelsen og støttes af Statens Kunstfond, Beckett Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond og den filantropiske forening Realdania.

Den 24. april slår Kastrupgårdsamlingen dørene op for sin seneste udstilling, der har parcelhuset og parcelhushaven som omdrejningspunkt. Udstillingen er af Havsteen-Mikkelsen, hvis kunst ofte er inspireret af mennesketom arkitektur og geometriske former fra udsnit af stemningsfulde boliger – og denne gang er det parcelhuset og privatlivet, der kommer under behandling.  

Udstillingen om parcelhuset og parcelhushaven bliver indgangsvinkel i et oplæg til diskussion af de rum, vi selv definerer som private.

Med et øje for det modsætningsfyldte i vor tids længsel efter, at naturen skal være mere oprindelig, biodivers og vild om man vil, udpeger Havsteen-Mikkelsen, at vi samtidigt værner om det private og det kontrollerede med nyklippede græsplæner og skarpt afgrænsede private sfærer i vores hjem.  

Plænen genforvildes

Kunstneren iscenesætter sine malerier i en gennemgribende installation i tre dele, hvor museets sale vil blive omdannet med nye vægge, rullegræs og skulpturelle elementer. Som en udvidelse af udstillingens rum har Havsteen-Mikkelsen inddraget et areal på museets store grønne græsplæne, som skal ’genforvildes’. Her skrabes jorden af og det ensartede græs erstattes af frø sanket fra Vestamagers naturområde. På sigt vil en eng af vildt græs og blomster gro frem som en intervention, der understøtter udstillingens budskab og skal opfordre publikum til at genforvilde deres egen private matrikel. 

Bag udstillingen foreligger et stort research-arbejde og til udstillingen udgives derfor også et rigt illustreret katalog om udstillingen med tekster af forskere i både kunsthistorie, i privatlivets historiske udvikling og i biodiversitet. 

Udstillingen varer fra 24. april til 8. august 2021 og er støttet af Statens Kunstfond, Beckett Fonden og Grosserer L. F. Foghts Fond og den filantropiske forening Realdania. Det vil kræve Coronapas at besøge udstillingen.  

Kommende udstilling på Kastrupgårdsamlingen: 'Privacy (wilding)'