x

Ny udstilling: Oplev dansk arkitektur bag facaden

Nyhed 9. april 2021

Dansk Arkitektur Center tager gæsterne med bag facaden på dansk arkitektur i en ny udstilling. Her kan de opleve, hvorfor verden er designet, som den er og ikke mindst, hvad arkitektur betyder for dem selv. Udstillingen er støttet af den filantropiske forening Realdania.

Fra 21. april åbner Dansk Arkitektur Centers nye, store udstilling Bag Facaden i København. Udstillingen giver besøgende et unikt indblik i, hvad der foregår bag kulisserne, når arkitekter og byplanlæggere skaber de byrum og bygninger, der danner rammene for vores liv. 

Udstillingen sætter fokus på de kræfter, der driver udviklingen frem, på de fejl arkitekter uundgåeligt begår undervejs og på, hvordan vi retter op på dem igen.

Bag Facaden inviterer til refleksion og diskussion blandt gæsterne, om hvad der er vigtigt for dem, når vi bygger vores rammer. Bag Facaden kan opleves fra 21. april til 3. oktober 2021.

Kom med bag facaden – bogstaveligt talt

Udstillingen er bygget op som en dragende teaterscene med forskellige scenografier, kapitler og historier, der kan opleves uafhængigt af hinanden, men som tilsammen skaber én samlet fortælling.  De besøgende ledes gennem fem set-stykker, der hver især tager fat i en bestemt tematik. Her møder vi prisvindende danske tegnestuer og banebrydende arkitekter som Jørn Utzon, Dorthe Mandrup og Bjarke Ingels, der i hver deres tid har omdefineret de arkitektoniske spilleregler. 

I udstillingen kan gæsterne bl.a. undersøge det, der står os nærmest – nemlig vores hjem. Hvad er der på spil? Har vi (stadig) råd til at bo i byerne? Hvad gør det ved os, når vores hjem står på en ghettoliste? Kom helt tæt på beboerne, og hør dem fortælle deres historie om, hvordan det er at bo i et byggeri, der er placeret på Danmarks ghettoliste. 
 

Sjove oplevelser for børnefamilien

For de unge og familier med børn byder Bag Facaden også på masser af sjove oplevelser for at forstå den by man bor i. I udstillingen kan børnene gå på opdagelse gennem et af smuthullerne i væggene eller gynge højt til vejrs under taget på tegnestuen COBEs elladestation i træ. Der er placeret små samtale-startere rundt omkring i udstillingen, som opfordrer, ikke kun forældre og deres børn, men os alle til at stoppe op og tale med hinanden om den arkitektur, der omgiver os. I VR-installationen kan man med inspiration fra Bjarke Ingels kreative univers udfordre hele familien i at tegne flotte arkitektoniske mesterværker, præcist som arkitekterne selv, og på den måde få en forståelse af nogle af de redskaber arkitekterne bruger eksempelvis rumlighed og skala.

Udstillingen ’Bag Facaden’ er udviklet af Dansk Arkitektur Center og støttet af den filantropiske forening Realdania. 

Besøg www.dac.dk for at læse mere om udstillingen.