x

Nu åbner fotoudstillingen Fang din by 2021

Nyhed 9. juni 2021

Dansk Arkitektur Centers årlige fotoudstilling Fang din by åbner den 18. juni 2021. På åbningsdagen kåres vinderne af fotokonkurrencen under årets tema ’En by for alle’ , hvor arkitekturfotografer, fotointeresserede og skolelever har deltaget med 4.400 fotos og stiller skarpt på, hvordan arkitekturen danner ramme om både fællesskab og ensomhed i vores byers rum. Udstillingen er støttet af Realdania.

Dansk Arkitektur Center (DAC) inviterer til åbningsfest af Fang din by-fotoudstilling torsdag den 18. juni 2021. Her bliver vinderne af årets fotokonkurrence kåret. 

I år har DAC modtaget 4.400 fotos fra arkitekturfotografer, fotointeresserede og skoleelever fra alle egne af landet, der viser, hvordan arkitekturen danner rammen om både fællesskab og ensomhed i vores byers rum.

Hele 64 skoleklasser, svarende til 1600 skoleelever har arbejdet med byrum i deres lokalområde og historiefortælling gennem fotomediet. Hos DAC og i juryen glæder man sig over de rekordmange deltagende skoleklasser, og at de indkommende bidrag kommer fra hele landet for eksempel Hirtshals, Bogense, Risskov, og Valby. 

Et særligt år med et særligt tema

Dansk Arkitektur Center har med temaet ’En by for alle’ valgt at sætte fokus på, om vores byers arkitektur er inkluderende nok. Er der mulighed for, at alle kan udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet og forskellige behov?

Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid.

Dennis Skyum Jurymedlem og street- og Arkitekturfotograf

"Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne - ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov – men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv." fortæller jurymedlem og street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum.

De indsendte fotografier udstiller på poetisk vis, hvordan byens rum kan tilbyde pauser og kreativitet – men også, hvordan byen kan være et hierarki, hvor nogle må slide, mens andre kan bruge byen som et rekreativt rum.

Åbningsfest med musik, taler og præmieoverrækkelse

På åbningsdagen kan Dansk Arkitektur Center endelig løfte sløret for de bedste fotos, der er blevet udvalgt til udstillingen af juryen. Vinderne af 1., 2. og 3. præmien i begge konkurrencer afsløres til udstillingsåbning og præmieoverrækkelse den 18. juni på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. 

Udstillingen åbnes med festlig musik, taler, forfriskninger og 55 flotte fotos, der viser forskellige byers arkitektur set gennem danskernes øjne. Derudover får man, som gæst til Fang din by åbningen, gratis adgang til DAC på dagen.  

Fotokonkurrencen er udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival. Udstillingen er produceret af Dansk Arkitektur Center med støtte fra den filantropiske forening Realdania.

Udstillingsperiode for Fang din by

Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center: 18. juni - 7. oktober
Sønderborg bibliotek: 18. juni - 15. august
Ringsted bibliotek, digital fotoudstilling fra 20. juni - 16 august
Faaborg digital: digital fotoudstilling fra den 25. juni - 23 juli
Aarhus DOKK1: 17. august - 27. september

For mere information besøg DAC's hjemmeside om udstillingen: Fang din by 2021

virker dette?

Kreditering: Dansk Arkitektur Center.