x

En af Europas bedste vandreruter ligger i Tøndermarsken

Nyhed 5. juli 2021

Tøndermarsken er et unikt landskab med enestående natur og et rigt fugleliv. Marskstien har forbedret adgangen til naturen, og vandrestien har nu fået et fornemt europæisk kvalitetsstempel.

Tøndermarsken er et enestående og levende kulturlandskab, som rummer uforglemmelige naturoplevelser. Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv, og det er f.eks i Tøndermarsken, at du kan opleve sort sol – et fænomen der opstår, når stærene danser i luften, inden de lander i rørskovene. Marskstien er en del af Tøndermarsk Initiativet, og stien er netop blevet tildelt vandreruternes svar på restauranternes Michelinstjerne. Den 54 kilometer lange vandrerute er nemlig blevet certificeret som en kvalitetsvandrerute, Leading Quality Trail – Best of Europe. En certificering, der sikrer, at Europas vandreturister får øjnene op for området. 
 
Anerkendelsen kommer fra den europæiske vandreorganisation, European Ramblers Association, og vejen til certificeringen har været lang. Den forudsætter, at en lang række kriterier er opfyldt, og den er kun blevet en realitet med god hjælp fra en gruppe frivillige i Digelaget For Marsken Ved Tønder, som har hjulpet med indsamling af data, og som har gået Tøndermarsken tynd. 
 
Marskstien er blevet realiseret som et af Tøndermarsk initiativets seks projektspor. Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i. Særligt A.P. Møller Fonden og Nordea-fonden har i samarbejde med Digelaget For Marsken Ved Tønder spillet en vigtig rolle i etableringen af stien.

Den officielle overrækkelse af certifikatet foregår den 19. august kl. 14.00 ved Lægan Pumpestation, hvor præsidenten for European Ramblers Association, Boris Mićić, overrækker beviset på certificeringen til borgmester ved Tønder Kommune, Henrik Frandsen.
 
Alle er velkomne. Der vil være taler og vandring på Marskstien.