x

Nyt, fælles foreningshus i Nykøbing Falster

Nyhed 4. december 2020

I dag, fredag den 4. december, begynder byggeriet af et fælles foreningshus MO.VE på Nykøbing FCs boldbaner ved Vesterskoven i Nykøbing Falster. Bag projektet står Nykøbing FC, Guldborgsundløberne, Aktiv Fritid, B.1989, Svømmeklubben Syd og Petanque klubben. Desuden støtter Guldborgsund Kommune, foreningen Realdania samt en række fonde projektet.

Nykøbing FC’s formand René Fjeldsøe Sørensen glæder sig meget til, at byggeriet går i gang: ”Processen har været lang, men også rigtig god, og vi er utrolig glade for, at det er lykkedes os at opnå meget stor opbakning fra tre af Danmarks største fonde og foreninger - Den A. P. Møllerske Støttefond, Realdania og Lokale og Anlægsfonden, samt ikke mindst Guldborgsund Kommune. Særligt kommunen har troet på projektet i mange år, og medvirker både til projektudvikling og med en stor andel af støttekronerne – det er vi meget glade for”.

Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania siger: ”MO.VE er ikke bare et klubhus til fodbold. Det bliver også et samlingssted for en lang række andre foreninger og med mulighed for at væld af aktiviteter. Et sted, hvor man kan tage på vandre- og cykeltur fra. Hvor der er plads til fællesspisninger og forskellige kulturaktiviteter og meget mere. Det er også spændende, hvordan udearealerne kan bruges til mere uformelle bevægelsesaktiviteter. Det vil klart styrke MO.VE som et mødested, sådan at der er masser af plads både ude og inde til at mødes og være aktive sammen – og for folk i alle aldre. Vi glæder os til at se det færdige byggeri.”  

Foreningshuset kommer til at indeholde attraktive foreningsfaciliteter med masser af plads til hygge og fællesskaber på tværs af foreninger og andre brugere. Der kommer også en café med et opholds- og loungeområde, mulighed for eSport, fitness, en stor sal og andre foreningslokaler, der inspirerer til uformelle fællesskaber. Der vil også være omklædning, kontorer, grejbank og deporter og vaskeri. Anden etape af projektet er anlæggelse af udearealerne. Her kommer der en kunstgræsbanerne og et aktivitetsbånd fra foreningshuset og hen over banerne mod et anlæg til bueskydning. 

Projektet er udviklet i samarbejde med rådgiverteamet bestående af ETN Arkitekter, Spektrum Arkitekter og MOE Rådgivende ingeniører. Og også i tæt dialog med Realdania og de øvrige bidragsydere.