x

Realdania og Videncentret Bolius hjælper danskerne med at spare på energien

Nyhed 4. november 2022

Realdania og Videncentret Bolius ønsker at bidrage til, at danskerne kommer godt igennem vinterens energikrise. Derfor skruer vi via vores datterselskab Videncentret Bolius op for indsatsen med at hjælpe danskerne med gode råd og tips til en ændret adfærd, der her og nu både kan gøre en forskel for energiregningen og for klimaaftrykket.

Der er usikkerhed om energiforsyningerne til Europa. Det har betydning for energipriserne, og mange danskere oplever netop nu et stort pres på deres økonomi. Realdania og datterselskabet Videncentret Bolius ønsker at hjælpe alle danskere med at spare på energien for at bidrage til, at den enkelte og samfundet kommer igennem energikrisen bedst muligt. Derfor igangsætter de to parter nu indsatsen ’Spar på energien’, hvor Videncentret Bolius intensiverer sit arbejde med at give gode råd og vejledning til danskerne i forhold til energi- og varmeforbrug. Med løsninger, der kan gøre en forskel her og nu, og som kan understøtte en ændret adfærd, så vi også efter energikrisen bidrager til at mindske vores klimaaftryk.

”De høje energipriser kan mærkes rundt omkring i de danske hjem. Usikkerheden om energipriserne gør mange utrygge for, hvad der venter i den kommende vinter. Om den næste energiregning kommer til at vælte dem omkuld. Det er derfor en vigtig opgave for os, at vi med viden og gode råd hjælper danskerne i forhold til energibesparelser. Vi skal hjælpe, hvor vi kan, og forhåbentlig kan de gode råd finde vej ind i danskernes hverdag. Så vi både her og nu gør noget godt for den enkeltes elregning – men også både på kort og på længere sigt gør noget godt for klimaet”, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania. 

Videncentret Bolius, der indhenter, kvalitetssikrer og formidler viden om boligforhold til danskerne, har allerede nu lanceret en række initiativer, der kan hjælpe danskerne til en mindre elregning. Og flere initiativer er på vej: F.eks. en ny kampagneside med bl.a. viden om, hvad der virker og ikke virker, 100 gode råd om store og små tiltag, konkrete og brugbare beregnere til bedre at forstå ens forbrug. November-nummeret af Bolius-magasinet er dedikeret til energibesparelser, og der er også planlagt en bredere oplysningskampagne til borgerne med energiråd.

”Vi vil gerne hjælpe danskerne med at skrue ned for energiforbruget. Derfor skruer vi nu op for de gode råd og tips til, hvordan det kan gøres. Vores viden skal være en hjælp som den enkelte nemt kan forholde sig til i hverdagen. Hvad virker, og hvad virker ikke. Som videncenter om boligforhold har vi en vigtig rolle at spille i forhold til at være en samlet indgang, så danskerne nemt kan finde frem til, hvordan de – her og nu – kan spare på energien”, siger Kristine Virén, formidlingschef i Videncentret Bolius. 

Videncentret Bolius: Se her, hvordan du kan spare på dit forbrug af vand, varme og el i dit hus eller lejlighed