x

Musik-ildsjæle får nyt samlingssted i Aarhus

Nyhed 25. november 2022

Volume Village er navnet på et nyt og kreativt spillested og kulturhus for unge musik-ildsjæle i Aarhus. Her er plads til både øvelokaler, kontorer og værksteder og mulighed for at afvikle koncerter med op til 2.500 gæster. Projektet har fået støtte fra Underværker-kampagnen. Næste ansøgningsfrist er den 3. februar 2022.

I midten af november 2022 blev den første koncert afholdt i Volume Village. Projektet har været undervejs i ca. fem år, og der er derfor nu stor glæde blandt de unge, frivillige ildsjæle, der har drevet projektet fra start til slut og selv stået bag ombygningen af den 263 kvm store produktionshal.

Volume Village ligger under Ringgadebroen i Aarhus og er opbygget af containere og mandskabsvogne. Arkitekturen afspejler konstruktioner og metoder fra ildsjælenes erfaringer med opbygning af festivalpladser og musikevents. Volume Village er tegnet af Kondens Arkitekter og bygget af de unge ildsjæle selv. 

Det er foreningen Aarhus Volume, der står bag Volume Village. Foreningens 50 frivillige har længe savnet et tilhørssted for kulturen omkring den del af musikken, de gerne vil prioritere. Med Volume Villige får de – og resten af Aarhus – nu en platform, der udgør et nyt samlingssted for byens unge musik-ildsjæle.

”Det her nye hus bliver jo et omdrejningspunkt for alle vores aktiviteter i Aarhus Volume. Nu har vi et samlingspunkt, hvor der kommer til at være kontinuerlig aktivitet, og hvor man kan komme og banke på og være med, og det er sådan set pointen med vores forening,” siger Sebastian Byrsting, projektleder i Volume Village.

Når Volume Village lukker porten, fungerer det som et indendørs spillested med en kapacitet på omkring 350 stående personer. Med porten åben kan man udnytte hele det overdækkede område under Ringgadebroen. Det giver en kapacitet på helt op til 2.500 publikummer.

Volume Village er støttet gennem kampagnen Underværker

Gennem kampagnen Underværker støttede Realdania Volume Village med 1 mio. kr. 

”Vi fik en bevilling fra Realdania i foråret 2018, og det var de første penge, vi fik. Det blev startskuddet til projektet, og siden har vi brugt den bevilling som en blåstempling af projektet. Folk er lige som mere klar på at give penge til projektet, når man kan sætte Realdanias navn på. Så det var bare superfedt, at Realdania troede på os, og at projektet nu er kommet i mål,” slutter Sebastian Byrsting.

Hvis det står til Sebastian og resten af de unge i Aarhus Volume, så er Volume Village kun første byggeri i en kommende ny og kreativ landsby og en del af et større byudviklingsprojekt. 

Har I et ildsjæleprojekt på tegnebrættet?

Realdanias kampagne Underværker støtter frivillige projektgrupper med at realisere bygge- og renoveringsdrømme, der styrker lokale fællesskaber. Næste ansøgningsfrist er den 3. februar 2023.
Har I en idé, I drømmer om at gøre til virkelighed, kan I læse mere på Underværkers hjemmeside. Det er også her, I kan oprette jeres projekt og vise, at I har sikret lokal interesse for jeres projekt. 

Underværker.dk