x

Stærk relationen til lokalsamfundet

Den nye bydel, eller landsbyen, som de lokale kalder den, opføres i form af en produktionshal som er bygget op af containere og mandskabsvogne, hvor der vil blive afholdt koncerter og produceret scenografi og være studier, øvelokaler, kontorer og værksteder for kreative ildsjæle. Det aarhusianske musikliv har en samlet omsætning på 1.8 mia. kr. og betragtes som en selvforsynende værdikæde. Men der har længe manglet en samlende platform for kulturen omkring urban lyd. Med Volume Villige får Aarhus nu en platformen som opgraderer et højaktuelt led i kæden og kommer til at udgøre et samlingssted for byens unge musikildsjæle.

Produktionshallens vægge konstrueres af containere med kontorer, øvelokaler, værksteder, lager og andre relevante funktioner til musik-, festival- og promotionproduktion. Indspilningsstudierne drives af de to foreninger LARUS og Sjakket, der begge talentudvikler aspirerende, urbane solister og bands på frivillig basis. 

Inddragelse af frivillige ildsjæle

Landsbyens arkitektur vil afspejle de erfaringer, som de unge i Aarhus Volume har gjort sig ved de sidste seks års arbejde med opbygning af festivalpladser og musikevents. Platformen Volume Village vil engagere og involvere rigtig mange unge frivillige i den daglige drift og selve byggeriet, da arkitekturen afspejler konstruktioner og metoder fra vores erfaringer gennem de sidste seks år med opbygning af festivalpladser og musikevents. AAV er en forening drevet af unge frivillige ildsjæle for urbane musik kultur.