x

Fra god idé til færdigt projekt – ny håndbog viser vejen

Nyhed 9. februar 2023

Hvordan udvikler man en lys idé til et levedygtigt projekt? En ny håndbog i projektudvikling fra foreningen Realdania hjælper med viden og værktøjer.

Et samlingssted i en tidligere skole, et cirkus-fællesskab i en nedlagt lagerbygning eller en borgerdrevet butik i en landsby. Rundt omkring i hele landet bliver der hver dag udviklet projekter, som er med til at skabe nye mødesteder og lokal udvikling. Idéerne er mange, og lysten til at komme i gang er stor. Men hvordan undersøger, tester og udvikler man sin idé, så den bliver til et holdbart og bæredygtigt projekt?

Realdanias nye projekthåndbog er for alle, der arbejder med mindre projekter i det byggede miljø. Bogen tilbyder viden om alt fra bæredygtighed og projektplaner til organisering og økonomi. Og så rummer den en række helt konkrete værktøjer til, hvordan man kommer i gang og kvalificerer sin idé, så den kan blive ført ud i virkeligheden.  

”Den gode idé er fundamentet for et projekts levedygtighed. Men for at idéen kan udvikle sig til et solidt projekt, er der behov for at sikre kvalitet, forankring, opbakning – og ikke mindst en realistisk drift. Vi håber, at håndbogen gennem viden og konkrete værktøjer kan bidrage til udviklingen af en masse nye og robuste projekter i lokalsamfund overalt i landet,” siger Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i den filantropiske forening Realdania. 

Håndbogen bygger på Realdanias mere end 20 år lange erfaring med udvikling af store og små projekter i det byggede miljø – lige fra det helt enkle projekt i den lille organisation til det store og komplekse projekt med mange forskellige deltagere og samarbejdspartnere.  

Projekthåndbogen kan downloades på Realdanias hjemmeside. Her finder du både en række links til mere viden og alle de skabeloner, som bogen indeholder – lige til at arbejde videre med i dit projekt. Det er tredje udgave af bogen med flere og nye eksempler helt tæt på praksis. 

Download Håndbog i projektudvikling:

Håndbog i projektudvikling