x

Fotokonkurrence: Fang din by uden filter

Nyhed 3. marts 2023

Dansk Arkitektur Center skyder nu den årlige fotokonkurrence Fang din by i gang. Alle fotoglade danskere har mulighed for at indsende deres bidrag.

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du med kameraet eller mobilen i hånden fortolker din by, som du ser den lige nu. De bedste fotos bliver udstillet på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center til sommer samt i Aalborg, Kolding, Køge og Aarhus. Fotokonkurrencen er støttet af den filantropiske forening Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Årets tema er 'Uden filter'

Hvordan ser byen ud, hvis du skræller alle solnedgange og sommerdage væk? Hvis vi ser på byen med ærlige øjne – hvad er det så for nogle andre motiver, der dukker op? Årets tema ’uden filter’ opfordrer til at undgå skønmaleri men i stedet se det smukke i det slidte, det rå, det upolerede, det forladte i lige præcis din by. En gammel industribygning, en graffitimalet mur eller en patineret men højt elsket legeplads – hvordan ser byen ud, når vi ikke bevidst forsøger at fange det Instagramlækre, men også tager pletterne og det uperfekte med i motivet?

Obs! Det er stadig tilladt at bruge filtre eller at fotoredigere – ’Uden filter’ er tematisk ramme, ikke en teknisk.

Sådan deltager du

Læg dit billede på Instagram med #DACfangdinby2023.

Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2023 – hovedkonkurrence” i emnefeltet

Konkurrencen løber fra d. 1. marts til d. 1. maj 2023. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Dansk Arkitektur Center opfordrer alle – uanset hvor du bor eller hvem du er – til at deltage i konkurrencen. 
 
Læs mere om Fang din by hos Dansk Arkitektur Center