x

Ny promenade binder Thyborøn sammen

Pressemeddelelse 28. april 2023

”Den maritime forbindelse i Thyborøn” kaldes en promenade, der bliver første led i gennemførelsen af en strategisk-fysisk udviklingsplan for Thyborøn. Målet er at forbinde havnen, attraktionsområdet og diget med et nyt, spændende strøg, som gør det lettere at komme rundt til og mellem byens mange flotte oplevelser til glæde for borgere, erhvervsliv og besøgende. Den filantropiske forening Realdania støtter promenaden.

Projektet udspringer af to planer. Udviklingsplan for Vestkysten fra 2018, som udpeger Thyborøn som én af 18 stærke feriesteder, og strategisk-fysisk udviklingsplan for Thorsminde-Thyborøn fra 2020, som beskriver Åbningstrækket, promenaden er en del af. Promenaden skal gå fra en ny plads på havnen, gennem kulturmiljøet De Røde Huse og til diget. 

Realdania bakker op

Åbningstrækket i strategisk-fysisk udviklingsplan Thorsminde-Thyborøn er et projekt til i alt 10 millioner kroner. Realdania bidrager med fem millioner kroner, mens det resterende beløb finansieres af henholdsvis Fonden Thyborøn og Lemvig Kommune. 

- Udviklingsplanerne for Vestkysten sætter ambitiøse mål for udviklingen af Vestkystens feriesteder frem mod 2025. Her vil promenaden i Thyborøn bidrage til i højere grad at forløse det store potentiale, som byen har som feriested ved at forbinde nogle af de mange oplevelser, som byen tilbyder. Det bliver spændende at se det færdige resultat, siger Henrik Lund, Projektchef hos Realdania.

Lokal begejstring

- Det er flere års arbejde, og en fælles ambition for turismen langs Vestkysten, som vi nu bygger videre på. En flot renovering og udbygning af Kystcentret og af De Røde Huse er påbegyndt. Vi er i fuld gang med at gennemføre den strategisk-fysiske udviklingsplan og åbningstrækket med Realdania, der kommer med en håndsrækning på det helt rigtige tidspunkt. Tak, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune. 

- Oven i stimulerer projektet arbejdet med et hotelprojekt på havnen. Det hele får positive konsekvenser for bosætningen, lokalmiljøet og ikke mindst turismeudviklingen i hele kommunen. Det er vi naturligvis meget begejstret over, siger borgmesteren videre.

- Fonden Thyborøn er i fuld gang med at renovere De Røde Huse. Realiseringen af åbningstrækket og dermed promenade og arealerne imellem De Røde Huse støtter udviklingen af hele området. Derfor jubler vi over, at Realdania endnu engang bidrager til udviklingen af og bevarelsen af kulturmiljøet De Røde Huse. Vi glæder os over den udvikling, det skaber for byen og hele området, siger Bolette Van Ingen Bro, formand for Fonden Thyborøn. 

Detaljer om projektet

Med gennemførelsen af åbningstrækket i strategisk-fysisk udviklingsplan skabes de første vigtige forbindelse for en direkte kobling mellem havet, byen, den gamle havn og byens turistområde, hvor også kulturmiljøet ”De Røde Huse” er placeret.  Målet er at forbedre den fysiske sammenhæng mellem de forskellige områder, og dermed hæve den bymæssige kvalitet til glæde for borgere og gæster. 

Åbningstrækket genskaber den gamle arbejdsgade som en promenade, der binder by-havnen og attraktionsområdet sammen gennem kulturmiljøet De Røde Huse ud til diget.

I projektet er også en opgradering af arealerne mellem husene, nye parkeringspladser, samt ”gangbro ”-forbindelser til strandene. Kort sagt skal projektet øge kvaliteten i byens infrastruktur for at støtte byens handel, restauranter, attraktioner og overnatningsudbydere.