x

Oplev Europas bedste arkitektur på Maltfabrikken i Ebeltoft

Pressemeddelelse 2. maj 2023

I 2022 var Maltfabrikken i Ebeltoft blandt de 40 shortlistede kandidater til en af Europas mest prestigefulde arkitekturpriser, EUmies Awards. Fra den 30. april er Maltfabrikken vært for en international vandreudstilling, designet og tilrettelagt af EUmies Awards i anledningen af prisuddelingen.

Udstillingen præsenterer de shortlistede og vindende bidrag til arkitekturprisen EUmies Awards 2022 og inviterer publikum til at opleve og diskutere betydningen af moderne arkitektur.

Ivan Blasi, kurator for EUmies Awards udtaler:

”EUmies Awards er til for at skabe opmærksomhed om hvad arkitektur er, hvad det gør og hvad det kan, i kraft af bygningsværker og i de kritiske diskussioner vi har i vores hverdagsliv. Maltfabrikken i Ebeltoft blev udvalgt af juryen som et af de seneste års vigtigste arkitektoniske bedrifter på grund af kvaliteten i de beslutninger, der blev taget i projektet: at transformere en eksisterende bygning og give den et nyt liv som aktiverer byen og forbinder den med havet, skaber kontinuerlig aktivitet og etablerer et pulserende miljø i denne del af Danmark. Udstillingen giver en unik mulighed for at se 40 fantastiske europæiske bygninger og offentlige pladser, præsenteret i ét af disse udvalgte bygningsværker, og for at tale om hvad de kan lære os.”

Udstillingen kan ses på Maltfabrikken allerede fra den 30. april, mens åbningen markeres officielt mandag den 15. maj kl. 13. Ved åbningen medvirker Ivan Blasi, kurator for EUmies Award, Anders Byriel, direktør for designvirksomheden Kvadrat og med-initiativtager til Maltfabrikkens transformation, Mette Tony, arkitekt og partner i tegnestuen Praksis, som forestod den arkitektoniske forvandling, samt Michael Stegger, borgmester i Syddjurs Kommune.

Kristian Krog, direktør for Maltfabrikken, udtaler:

”Arkitektur er en del af en proces som hele tiden foregår, hvor vi mennesker skaber steder, og stederne former os som mennesker. Betydningen af gennemtænkt og bæredygtig arkitektur kan ikke overvurderes, og vi glæder os meget over at det er lykkedes at få udstillingen EUmies Awards 2022 til Maltfabrikken. Vi vil bruge lejligheden til at invitere til samtaler og formidling om arkitektur i mange forskellige formater i de kommende måneder”.

Udstillingen, som tidligere har været vist i blandt andet Wien, London og Singapore, kommer til Ebeltoft med støtte fra den filantropiske forening Realdania. 

”Fysiske rammer betyder noget for vores hverdag – og for vores fællesskab med andre. Det er Maltfabrikken et enestående eksempel på. Her går industrihistorie, arkitektur, byudvikling og fællesskab op i en højere enhed. Vi er glade for, at mange danskere nu får mulighed for at opleve en international udstilling af Europas stærkeste arkitektur på et helt særligt sted som Maltfabrikken,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.