Maltfabrikken i Ebeltoft

Industrimiljøet omkring maltfabrikken i Ebeltoft fra 1861 står foran en forvandling til byens nye mødested. Planen er, at genoplive de gamle industribygninger som et kraftcenter for kreativt erhverv, service og kultur.

Malteventyret i Ebeltoft

Fra midten af 1800-tallet og frem til årtusindeskiftet var Maltfabrikken i Ebeltoft en stolt produktionsvirksomhed og en vigtig arbejdsplads i byen. De monumentale røde fabriksbygninger vidner om et industrieventyr i en dansk købstad med eksport til landets bryggerier, til Europa og sågar helt til Sydamerika.  Fra Maltfabrikkens storhedstid og frem mod i dag er de industrielle aktiviteter aftaget. Derfor har man valgt, at bruge de historiske bygninger som et centralt element i udviklingen af Ebeltofts bymidte. 

Nyt liv i de gamle industribygninger

Maltfabrikken bliver i de kommende år midtpunktet i udviklingen af Ebeltofts historiske bykerne, som rummer nogle helt særlige kvaliteter og potentialer.
I fremtiden skal Den ny Maltfabrik være byens mødested – et stykke levende kulturarv. Maltfabrikken bliver på en gang stedet med de mange brugerrettede faciliteter, men samtidigt et netværk, en dynamo og en formidler af aktiviteter og arrangementer. Stedets mange nye faciliteter vil blandt andet inkludere kulturhus, bibliotek, museum, ungekulturmiljø, Artists-in-Residence, klynge af kreative erhvervsdrivende, mikrobryggeri og meget mere.
Samtidig er det planen, at Maltfabrikken skal være med til at binde midtbyens gamle købstadsmiljø bedre sammen med havnefronten.

Ambitiøst projekt til 150 mio. kr.

Projektet bliver realiseret med finansiering fra en lang række fonde, det lokale erhvervsliv, kommunen og er tilmed lokalt støttet gennem folkeaktier. I Realdania har vi støttet projektet med 20 mio. kr. Dette har betydet at man nu er så langt med finansieringen, at bygherren, som består af Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik, har gennemført en arkitektkonkurrence. Praksis Arkitekters og Schmidt/hammer/lassen Architects er begge videre i konkurrencen.

 Læs nyheden om arkitektkonkurrencen her:

2 teams går videre i Maltfabrikkens arkitektkonkurrence

 

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2018
  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Kort

Kort

Garverivej 6, 8400 Ebeltoft

{{ title }}

{{ description }}