x

Malteventyret i Ebeltoft

Fra midten af 1800-tallet og frem til årtusindeskiftet var Maltfabrikken i Ebeltoft en stolt produktionsvirksomhed og en vigtig arbejdsplads i byen. De monumentale røde fabriksbygninger vidner om et industrieventyr i en dansk købstad med eksport til landets bryggerier, Europa og sågar helt til Sydamerika. Fra Maltfabrikkens storhedstid og frem mod i dag er de industrielle aktiviteter aftaget. Nu bliver de historiske bygninger brugt som et centralt element i udviklingen af Ebeltofts bymidte. 

Nyt liv i de gamle industribygninger

Maltfabrikken bliver i de kommende år midtpunktet i udviklingen af Ebeltofts historiske bykerne, som rummer nogle helt særlige kvaliteter og potentialer.
I fremtiden skal Ny Malt, som stedet er døbt, være byens mødested – et stykke levende kulturarv. Maltfabrikken bliver på en gang stedet med de mange brugerrettede faciliteter, men samtidigt et netværk, en dynamo og en formidler af aktiviteter og arrangementer. Stedets mange nye faciliteter vil blandt andet inkludere kulturhus, bibliotek, museum, ungekulturmiljø, Artists-in-Residence, klynge af kreative erhvervsdrivende, mikrobryggeri og meget mere. Samtidig er det planen, at Maltfabrikken skal være med til at binde midtbyens gamle købstadsmiljø bedre sammen med havnefronten.

Ambitiøst projekt til 150 mio. kr.

Projektet bliver realiseret med finansiering fra en lang række fonde, det lokale erhvervsliv, kommunen og er tilmed lokalt støttet gennem folkeaktier. Vi har støttet projektet med 20 mio. kr. Bygherren, som består af Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik, har gennemført en arkitektkonkurrence, som Praksis Arkitekter har vundet. 

Bygningsarven i landdistrikterne

Projektet er støttet gennem vores initiativ Bygningsarven i landdistrikterne, hvor vores mål er at skabe forståelse for bygningsarvens mange værdier – ikke mindst det samfundsøkonomiske potentiale – og derigennem skabe incitament til at benytte og beskytte historiske bygninger og kulturmiljøer i landdistrikterne.

Initiativet Bygningsarven i landdistrikterne

Podcast

Skru op for Realdania Podcast og hør mere om Maltfabrikken i Ebeltoft. Vi møder en ildsjæl af en direktør, en arkitekt og lederen af arkitektskolens institut for bygningskultur og kunst og får tre forskellige perspektiver på, hvordan og hvorfor vi skal bygge på fortiden, når vi indretter vores byer til fremtiden.
 

Hør vores andre podcasts:

Podcasts