x

Ny udstilling viser nye CO2-venlige veje for byggebranchen

Nyhed 17. november 2023

Den 17. november åbner udstillingen Changing Our Footprint i Dansk Arkitektur Center. Her viser tegnestuen Henning Larsen deres bud på, hvordan man lykkes med at skabe en bæredygtig omstilling af arkitekturen. Udstillingen, der løber frem til den 3. marts, er støttet af Realdania.

Den nye udstilling ’Changing Our Footprint’ rejser spørgsmål som: hvordan ser fremtidens klimavenlige arkitektur ud? Skal vi vænne os til at bo i huse af halm? Vil der skyde nye bydele op af muld og græs i stedet for asfalt og cement? Og er fortidens byggemetoder fremtidens redning? 

Det byggede miljø står for op til 40 procent af CO2-udledningen på verdensplan, og derfor er der behov for, at fremtidens byggematerialer og metoder bliver langt mere klimavenlige.  

I udstillingen giver arkitekterne et kig ind i deres arbejde med research og skalérbare, klimavenlige løsninger til projekter i alle størrelser. Alle projekter udvikles gradvist gennem undersøgelser af nye materialer, metoder og forskning. Alt sammen små skridt på vejen mod den grønne omstilling af byggeriet.

“Vi tester nye materialer og løsninger i en mindre skala, og arbejder på at løse dem, så de kan tilpasses til større projekter. Vores primære mål er at overføre vores innovative metoder fra små bygninger på 200 kvadratmeter til områder på op til 200.000 kvadratmeter. Denne skalering er vores afgørende bidrag for at opnå det målsatte resultat om at mindske byggebranchens CO2-aftryk,” siger Eva Ravnborg, Partner & Country Market Director i Henning Larsen

I udstillingen kan besøgende også afprøve deres egen viden, når de skal rangere forskellige materialers CO2-aftryk. Her bliver man klogere på, hvordan materialer som halm, blomster og træ kan spille en rolle i fremtidens arkitektur.