x

Fotokonkurrencen 'Fang din by' udvider til hele Europa

Nyhed 23. januar 2024

De seneste år har tusindvis af danskere deltaget i Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence ’Fang din by. Når konkurrencen den 1. marts skydes i gang igen, bliver det for første gang med deltagelse fra hele Europa.

'Fang din by' er en fotokonkurrence, hvor du gennem kameraet eller mobilen fortolker din by i et øjebliksbillede. Formålet med fotokonkurrencen, som Realdania støtter, er at engagere flere mennesker i udviklingen af deres byer. 

Hidtil har konkurrencen udelukkende foregået i Danmark, men i 2024 bliver der åbnet for, at deltagere fra hele Europa kan være med. 

Alle byer har deres egen karakter, og man kan derfor indsende fotos fra alle byer i Europa, uanset om det er en lille by eller en storby. Det er op til hver enkelt deltager i konkurrencen at fremhæve, hvad de selv synes, gør deres by til et dejligt sted at bo – eller det modsatte. 

Sådan fungerer konkurrencen 

Det er gratis at deltage, og alle kan deltage, da det ikke kræver nogen professionel fotografisk erfaring. En jury udvælger de bedste fotografier, som vil blive udstillet flere steder i Europa til sommer og efterår 2024. 

Konkurrencens tema for 2024 offentliggøres den 1. marts på dac.dk og på DACs Instagram-profil. Konkurrencen løber fra den 1. marts til den 1. maj 2024. 

DAC.dk

Udvidelsen af konkurrencen sker i forbindelse med, at DAC udvider samarbejdet med kommuner og kulturinstitutioner i Riga, Torino, Ljubljana, Milano og Amsterdam. Det er gjort muligt i samarbejdet med EU-projektet Desire – an Irresistible Circular Society.

  • Konkurrencen løber fra den 1. marts til den 1. maj 2024.
  • Deltagelse er gratis.
  • Udstillingsperioden er fra den 6. juni til den 1. oktober 2024 foran Dansk Arkitektur Center i København, udvalgte steder i Europa samt digitalt.
  • En international jury udvælger udstillingsbillederne, og de tre vindere. Vinderpræmierne består bl.a. af en interrailbillet til en rejse rundt i Europa til 1. pladsen. 
  • Det er 9. år i træk, at konkurrencen afholdes, men første gang på tværs af flere lande.
  • I 2024 er ”Fang din by” en del af New European Bauhaus projektet ’Desire– an Irrisistible Circular Society’ finansieret af EU. Som del af dette projekt er netop disse byer Riga, Milano, Torino, Amsterdam og Ljubljana, hvor borgerne derfor inviteres til at deltage i ”Fang din by”.