x

Det Kongelige Teaters nye børneunivers er et skridt nærmere sin åbning

Pressemeddelelse 12. februar 2024

Stærekassen skal danne rammen for et nyt oplevelsesunivers for børn og familier fra 2026. Projektet er i dag sendt i udbud og er dermed et skridt nærmere realisering.

I samarbejde med den filantropiske forening Realdania og Kulturministeriet har Det Kongelige Teater i over tre år arbejdet på at skabe et nyt oplevelsesunivers for børn og familier med udgangspunkt i teatrets magiske verden.

Nu rykker projektet et skridt videre mod realisering. Stærekassen, som har været begrænset tilgængelig for offentligheden i mange år, skal danne rammen for den nye teaterlegeplads, og Det Kongelige Teater har i dag lagt dele af projektet i udbud for at finde dem, som skal være med til at bygge det nye univers op i det gamle teaterhus.

”Vi ved, at aktiv beskæftigelse med kunst og kreativitet kan give børn et rigere liv og vi håber, at oplevelsesuniverset kan give kommende generationer nogle fantastiske oplevelser med på vejen. Projektet har allerede været undervejs i nogle år, så det er en herlig milepæl nu at være nået til den fase, hvor nye kompetencer inviteres med om bord, så det hele for alvor kan begynde at tage form og blive realiseret frem mod en åbning i vinteren 2026,” siger Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

Mere om udbuddene

   Information om bygningsentrepriserne kan findes via dette link

(Udbudsnummer - Bygningsudbud: TN516744A)

Sidste frist for anmodning om prækvalifikation er den 11. marts 2024

   Information om inventar- og dekorationsentreprisen kan findes via dette link

(Udbudsnummer - Inventarudbud: TN276855A)

Sidste frist for anmodning om prækvalifikation er den 15. marts 2024.

På Det Kongelige Teater vil vi sikre, at alle har lige adgang til kunst af højeste kvalitet, og at alle får tilbudt den dannelse, der er i mødet med klassisk kunst og kulturarv. Det skal være en berigende at opleve, udforske og deltage i klassisk scenekunst og musik. Vi ved i dag, at aktiv beskæftigelse med kunst og kreativitet er vigtigt for børns udvikling. Kunsten kan hjælpe børn med at finde fællesskaber og fremme kritisk tænkning, kunsten fremmer børns læring også i andre fag, og kunsten kan modvirke ensomhed, mistrivsel og stress.

Børnestrategien skal bidrage til, at børn, som de yngste kulturaktører, bliver aktive, åbne og ukritiske samfundsborgere op igennem deres opvækst, så de som voksne forbliver nysgerrige mennesker med et fortroligt forhold til kulturbærende institutioner som Det Kongelige Teater.

I børnestrategien indgår forestillinger, digitale materialer, skolesamarbejder, rabatordninger og teatrets omrejsende oplevelseskaravane Postyrium på hjul. I 2026 åbner Det Kongelige Teater i samarbejde med Realdania og Kulturministeriet en gigantisk teaterlegeplads i Stærekassen på Kongens Nytorv, hvor børn kan lære om kunsten gennem sansning, leg og oplevelser.