x

Mødestedet Molsværket blev indviet

Nyhed 29. april 2024

Molsværket blev indviet fredag den 26. april 2024 i Knebel med stor opbakning fra de mange fremmødte gæster. Molsværket er et fysisk knudepunkt og mødested for landsbyklyngen Mols i Udvikling, der skal hjælpe til at binde landsbyerne tættere sammen.

Molsværket er et mødested med blandt andet børnehave, madhus, idræts- og kulturfaciliteter og møderum. Mødestedet er skabt i et partnerskab mellem Syddjurs Kommune, landsbyklyngen Mols i Udvikling og Ejendomsfonden Molsværket. 

Realdania har støttet tilblivelsen af Molsværket, som med sine mange faciliteter bidrager til at styrke fællesskaber på tværs af både generationer og interesser. 

”’Mols i Udvikling' var én af de første landsbyklynger, som Realdania støttede helt tilbage i 2015. Det gjorde vi, fordi vi gerne ville støtte op om at skabe stærkere fællesskaber, samarbejder og aktiviteter på tværs af landsbyerne. Vi ved, at det betyder rigtig meget for fællesskaberne at have et fysisk mødested. Derfor er vi rigtig glade for at have bidraget til Molsværket, hvor de mange frivillige ildsjæle har leveret en helt afgørende indsats. Vi tror på, at det bliver et samlingssted for både sommerhusejere, turister og ikke mindst lokalbefolkningen”, siger Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania. 

Fællesskab blandt frivillige

Allerede inden Molsværket blev indviet, var der blevet skabt et stærkt fællesskab blandt de frivillige, lokale borgere, som sørgede for at gøre Molsværket til virkelighed. 

Molsværket kan være med til at inspirere andre landsbyer og lokalsamfund over hele landet til at samarbejde på nye måder og igennem arkitektur skabe fællesskaber på tværs af generationer og interesser.