x

Forebyg indbrud i ferien med god forberedelse

Pressemeddelelse 16. juli 2024

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev anmeldt 2.972 indbrud i årets 2. kvartal. Det er 4 pct. færre end i samme kvartal sidste år, men for første halvår er der tale om en marginal stigning. Bo trygt opfordrer danskerne til at lave aftaler med naboerne og indbrudssikre hjemmet, inden de drager hjemmefra på sommerferie – og så skal de ellers bare nyde ferien.

Efter nogle års fald i antallet af indbrud i private hjem i Danmark, har man i de seneste kvartaler oplevet en stigning. Nu viser nye tal fra Danmarks Statistik igen et fald i antallet af indbrud. I 2. kvartal 2024 blev der anmeldt 2.972 indbrud i private hjem mod 3.106 i samme periode sidste år. Det er dermed det laveste antal indbrud målt i et kvartal siden 2. kvartal 2020, hvor covid-19 havde en indvirkning på det danske samfund, men antallet af anmeldte indbrud i første halvår 2024 er en smule (0,4 pct.) højere end året før.

"Antallet af indbrud har været faldende i en længere periode, men nu er den positive udvikling stagneret, og i foråret ser vi en lille stigning. Her midt i sommerferien opfordrer vi derfor danskerne til at forberede sig godt, inden de drager hjemmefra, uanset om turen går sydpå, i sommerhus eller bare en enkelt dag til stranden," siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Liv i kvarteret og vågne øjne fra opmærksomme naboer eller familiemedlemmer, der kigger forbi, er guld værd, når det gælder indbrudsforebyggelse. Samtidig kan simpel indbrudssikring af boligen gøre det så besværligt for tyven at komme ind, at han opgiver på forhånd.

"Det er blevet populært at ’preppe’, og det viser, at danskerne er gode til at tage den slags konstruktive råd til sig. Hvis vi gør det samme på indbrudsområdet og forbereder os godt, inden vi tager på ferie, så vil vi kunne forhindre mange indbrud. Lav fx aftaler med naboerne om, at de holder øje, mens du er væk, og sæt ekstra beslag på vinduer og ekstra låse på døre," siger Britt Wendelboe og fortsætter:

"Vi skal ikke være bekymrede for at tage på ferie, men vi skal forberede os på at tage på ferie. Små ting kan gøre en stor forskel, når det gælder om at holde indbrudstyve fra døren," slutter Britt Wendelboe.

Gode råd til at sikre din bolig mod indbrud i ferieperioden
Sikring af vinduer og døre samt solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Når boligens vinduer, døre og låse er robuste, er det vanskeligere for tyven at bryde ind. Det tager længere tid, og risikoen for at blive opdaget er større
Lav aftaler med dine naboer, hold øje med hinandens boliger og gå evt. en runde, når nogle er bortrejst. Indbrudstyve bryder sig ikke om opmærksomme naboer og uforudsigelighed
Sørg for, at hæk, hegn og buskads ikke kan fungere som skjul for en indbrudstyv
Sæt hængelås på skuret, så tyven får sværere ved at få fat i redskaber til at bryde ind med
Find flere gode råd om, hvordan du kan indbrudssikre dit hjem, på bolius.dk

Indbrud i private hjem i 2. kvartal i 2019-2024

 

2. kvartal 2019

2. kvartal 2020

2. kvartal 2021

2. kvartal 2022

2. kvartal 2023

2. kvartal

2024

Antal indbrud på landsplan

4.947

 

2.826

 

3.158

 

3.323

 

3.106

2.972

Kilde: Danmarks Statistik