x

Forvandlet lade indvies på Vognserup

Pressemeddelelse 24. maj 2017

Den 9. juni kan ejerne af Vognserup ved Holbæk klippe den røde snor til herregårdens norske staklade. Som en del af Fremtidens Herregård er laden sat gennemgribende i stand og forvandlet til et multifunktionelt rum, hvor man kan holde konference, store arrangementer og fester.

Snart kan Vognserup fejre omdannelsen af stedets norske kornlade til multifunktionelt rum med wow-effekt. Nu kan events, konferencer og skoler m.fl. rykke ind i den imponerende bygning.

Laden blev importeret fra Norge i 1770 og var i brug uafbrudt lige siden og frem til 2003. Siden da har den stået tom uden at bidrage til landbrugsdriften, som drives i samarbejde med flere andre store gårde. Med respekt for bygningens arkitektur er den nu forvandlet fra landbrugslade og kornsilo til en ny ramme om mange menneskers samvær.

Byggeprocessen har omfattet sikring af tag og fag, isolering og etablering af el, varme og nye toiletter i en kube, som er opført inde i bygningen. For at få mere lys ind, er nye vinduesbånd lagt ind i den enorme tagflade.

”Før var bygningen domineret af enorme kornsiloer, men de er fjernet, så man  har overblik over det 60 meter lange rum med 12 meter til kip. Samtidig giver de nye vinduer i taget et fantastisk lysindfald. De håndhuggede, norske bjælker har fået en let sandslibning, så de træder smukt frem igen. Det giver alt sammen en wow-effekt, at se den store samlede trækonstruktion,” siger ejer Hans Christian Teisen.

Se mere på herregårdens egen hjemmeside