x

FredericiaC’s første byggeri sat i gang

Pressemeddelelse 7. oktober 2015

Tirsdag den 6. oktober blev der taget første spadestik til boligprojektet Frederikshuset, FredericiaC’s første byggeri, som skal opføres ud til den nye kanal.

Knap 200 forventningsfulde deltagere var med, da de involverede parter bag byggeprojektet stak spaden i jorden og satte gang i FredericiaC’s første byggeri ved navn Frederikshuset. Byggeriet opføres ud til den østlige ende af den første kanal, som inden for et par måneder er helt færdiganlagt.

Frederikshuset skal rumme 41 almene boliger, 13 ejerlejligheder og 600 m2 kontor, og huset forventes at stå klar til indflytning i begyndelsen af 2017. Boligselskabet Futura Fredericia er bygherre, og investoren bag byggeriets ejerboliger og erhvervslejemål er Frederikshuset A/S. O. Adsbøll & Sønner A/S er totalentreprenør på hele projektet.

Kanaler efter hollandsk forbillede
Projektdirektør Tim E. Andersen bød de mange fremmødte velkommen, hvorefter flere af parterne bag holdt taler, heriblandt Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard. Han bl.a. forklarede forsamlingen, at Frederikshuset er opkaldt efter Frederik den 3., der i 1650 grundlagde byen.

- Han havde en storslået vision om en Kongeby, med alt hvad dertil hører - og kanaler efter Hollandsk forbillede. Som bekendt blev vi aldrig hjemby for kongen og de planlagte kanaler blev ikke gravet. Her 365 år efter retter vi op på det, og går nu i gang med det første byggeprojekt i den nye bydel, sagde borgmesteren.

FredericiaC’s bestyrelsesformand Carsten Koch var også blandt arrangementets talere - og han fremhævede ligesom borgmesteren, hvordan byggeriet er stærkt forankret i Fredericias historie.

- Det ses tydeligt afspejlet i den kanal, vi står lige ud til, og i navnet for det første byggeri - Frederikshuset – som borgmesteren nævnte lige før. Frederikshuset bliver også det første byggeri, der skal binde Fredericias historiske bymidte sammen med den nye kanalby, sagde han.

Stor interesse for boliger
Ejendomsmæglerkæden Home Fredericia står for salget af de 13 ejerlejligheder, hvor der allerede er underskrevet betingede købsaftaler for ca. halvdelen. Mere end 100 er skrevet på venteliste til de 41 almene boliger og godt 900 har skrevet sig på FredericiaC’s boligliste.