x

Åbent hus på Taarnborg i Ribe, fredag den 14. august

Pressemeddelelse 5. august 2009

Gennem mere end 500 år har Taarnborg været byens hus. Selve bygningen knejser på et højdedrag i byen. Herfra er der udsyn til Danmarks ældste købstad og selvom murene er helmuret er der en gennemsigtighed over bygningen.

Taarnborg har altid været - ikke bare centralt placeret i byen - men også et samlingspunkt for den. Der er blevet kigget ud og inviteret ind. Mere end 500 års beboere har her forenet det jordiske og himmelske. Gejstlige beboere, verdslige, bryllupper, begravelser, kærlighed, længsel og refleksion. Her er der blevet levet og tænkt, digtet og danset, sunget og grædt.

Nu åbnes dørene igen. Oplev det enestående bygningsværk, når Realea inviterer til åbent hus:

Åbent hus fredag den 14. august fra kl. 16.00 - 19.00, Puggaardsgade 3 i Ribe.

"Realea erhvervede Taarnborg i 2008, og i dag er der skabt et økonomisk bæredygtigt grundlag for at bevare de store arkitektoniske og væsentlige kulturhistoriske værdier, som den smukke renæssancebygning repræsenterer. Vi er glade for, at vi nu kan invitere offentligheden ind for at opleve husets særlige stemning og mange detaljer", udtaler administrerende direktør i Realea, Peter Cederfeld.

Dagen med åbent hus byder på udstilling om husets beboere gennem 500 år, levende kammermusik og fortællinger om livet i huset. Realea udgiver i forbindelse med indvielsen en bog om Taarnborgs beboere. Bogen er skrevet af sognepræst Torben Bramming.

For yderligere oplysninger kontakt:
Administrerende direktør Peter Cederfeld, Realea. Tlf: 70 11 06 06 / pc@re.dk
Bente og Torben Bramming, Taarnborg: 7542 5900