x

Åbent hus på Hindsgavl lørdag den 20. marts Svinestald indvies som hotelfløj og kronvildt sættes ud i Dyrehaven

Pressemeddelelse 11. marts 2010

Hindsgavl Slot går foråret i møde og byder velkommen til en fantastisk dag, når Middelfart Kommune sætter kronvildt og dådyr ud i Naturparken Hindsgavl Dyrehave, og Realea indvier nyindretningen og restaureringen af den gamle svinestald, Hindsgavls nye hotelfløj

Udsætningen af dyr i Naturparken Hindsgavl Dyrehave samt nyindretningen og restaureringen af den gamle svinestald er et led i Middelfart Kommunes og Realeas planer for forvandlingen af det tidligere landbrug på Hindsgavl-halvøen til et fantastisk rekreativt herregårdslandskab med natur, kultur, arkitektur og enestående oplevelser.


Arrangementet foregår på Hindsgavl Slot lørdag den 20. marts, kl. 14-17
Mød op på Hindsgavlsletten kl. 14 - se dyrene blive sat ud og hør talerne af Middelfart Kommunes borgmester, Steen Dahlstrøm, og adm. direktør i Realea, Peter Cederfeld

Arrangementet er gratis og alle interesserede er velkomne

Gå på opdagelse i og omkring den gamle svinestald, naturen på halvøen og Hindsgavl Slot, der i dagens anledning byder på kaffe og kage. Se Middelfart Kommunes planer for et kommende informationscenter til Dyrehaven.

Den gamle svinestald - de nye hotelværelser
"I den restaurerede svinestald vil man som hotelgæst opleve en stemningsmættet helhed, hvor fortiden er forankret og fortolket til brug i et moderne formsprog præget af de særlige detaljer, der gør hvert værelse unikt", udtaler adm. direktør i Realea, Peter Cederfeld.

I mere end 200 år har den gamle svinestald fungeret som hjem for grise, samt i en årrække bolig for avlsgårdens forpagter. Derfor har omdrejningspunktet for Exners Tegnestue, der har forestået nyindretningen, været at forene staldens rå og rustikke karakter med boligens hjemlige atmosfære. Resultatet er en bygning, der både lægger sig i forlængelse af stemningen i kostalden, indviet i 2009, og samtidig fortæller sin egen historie i 24 unikke enkelt-, dobbelt- og familieværelser.

Naturparken Hindsgavl Dyrehave
"Hele projektet går ud på, at kommunen omlægger 165 ha af Hindsgavl-halvøen fra traditionel skov- og landbrugsdrift til en bæredygtig dyrehave med masser af oplevelser for børn og voksne. Målet er at bevare, styrke og udvikle naturen og kulturhistorien, og at fremme de rekreative muligheder i området", udtaler borgmester Steen Dahlstrøm

Med udsætningen af dyr i Dyrehaven tages der hul på endnu et kapitel i bestræbelserne på at skabe et naturskønt rekreativt område på Hindsgavlhalvøen. Skoven, vandhullerne, sletten, havet, slottet og de gamle fortidsminder - alle rummer mange muligheder for leg, læring og motion. Opførelsen af et informationscenter i tilknytning til Dyrehaven giver børn og voksne mulighed for fordybelse, nærvær og fælles oplevelser.

For yderligere oplysninger kontakt
Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm, tlf.: 40151858/ Steen.Dahlstrom@middelfart.dk
Administrerende direktør i Realea Peter Cederfeld, tlf: 70110606 / pc@re.dk