x

Bispebjerg Bakke hædret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse

Pressemeddelelse 23. november 2006

Byggeriet Bispebjerg Bakke, der er formgivet af kunstneren Bjørn Nørgaard, blev i går, torsdag, hædret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse og tildelt årets diplom og bronzeplakette.

Ved diplomoverrækkelsen, der fandt sted i Ny Carlsberg Glyptoteket, begrundede foreningens formand, Annesofie Becker, valget af Bispebjerg Bakke med disse ord:

"Dette diplom gives for at hædre et fantasifuldt, smukt og grænseoverskridende boligbyggeri, med åbenlyse referencer til sydeuropæisk jugend, men fortolket på en nutidig måde, der forankrer bebyggelsen solidt i lokalområdet.

Bebyggelsens særegne udformning skyldes ikke mindst initiativet og vedholdenheden hos bygherren: Boligselskabet "Aldersro" ved Håndværkerforeningen og det meget positive samarbejde mellem kunstner og arkitekt."

Til stede ved prisoverrækkelsen var repræsentanter for byggeriet, heriblandt fra venstre:

Arkitekt Jesper Holm fra Boldsen & Holm Arkitekter MAA, 2. næstformand i Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Erik Pedersen, foreningens 1. næstformand Flemming Hertz samt Realeas adm. direktør Peter Cederfeld.

Fakta

Bispebjerg Bakke
Bispebjerg Bakke er det håndgribelige resultat af en ide, der opstod ved et møde mellem billedkunstneren Bjørn Nørgaard og formanden for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Den fælles vision var at skabe et byggeri med en nærmest skulpturel fremtoning, baseret på det gode håndværk og de bedste materialer. Nu er visionen blevet til virkelighed. Resultatet er 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse.

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse
Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse er en forening, hvis virke er tæt knyttet til Danmarks hovedstad, København, dens forskønnelse og udvikling. Foreningen arbejder bl.a. for at bevare historiske og karakteristiske bygninger og miljøer, ligesom foreningen søger at fremme nye tidstypiske bygningsværker, byrum og parker på højt arkitektonisk og kunstnerisk niveau.

Læs mere om Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse