x

Bispebjerg Bakke er unikt, exceptionelt og nytænkende - og samtidig resultatet af et møde mellem billedkunstneren Bjørn Nørgaard og formanden for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Begge havde de en vision om at integrere kunst, arkitektur og håndværk og opføre et smukt og holdbart boligbyggeri i harmoni med omgivelserne og landskabet.


Hele visionen var baseret på den grundtanke, at kunsten skal påvirke samfundet, og at det, som vi omgiver os med, har indflydelse på vores livsglæde.

I 2006 blev visionen til virkelighed i form af 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse - bygget med respekt og omhu for omgivelserne og i en kvalitet, der holder.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Publikationer

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Bjørn Nørgaard er idémanden

Bjørn Nørgaard - billedhugger, grafiker og performancekunstner - er idémanden og formgiveren bag Bispebjerg Bakke. Sammen med Boldsen & Holm Arkitekter, Realdania og Haandværkerforeningen i København  samt mange dygtige håndværkere har han ud fra devisen: "Man skal ikke bygge, hvad man ikke kan modellere" skabt den særegne boligbebyggelse i Københavns Nordvestkvarter.

Bjørn Nørgaard er født i 1947 i København. Uddannet på Den eksperimenterende Kunstskole 1964. Professor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi 1985-94. Medlem af Den frie Udstilling fra 1994. Har udstillet på og er repræsenteret på en række museer i ind- og udland, herunder Louisiana og Statens Museum for Kunst. Kendt for "Dronningens Gobeliner" til Riddersalen på Christiansborg og brolægningen af Amagertorv i København.

Læs mere om Realdania By & Bygs projekter til salg og leje

Læs mere om Bjørn Nørregaards skulptur "Det Genmodificerede Paradis"


Kvalitet, der betaler sig

Bispebjerg Bakke er atypisk i mere end én forstand. Den håndværksbaserede fremgangsmåde er hverken den nemmeste, hurtigste eller billigste måde at bygge på.

Men på lang sigt vil et byggeri af en sådan kvalitet vise sig langt mere rentabelt - også miljømæssigt, eftersom byggeriet i kraft af det gode håndværk kan nemt repareres og vedligeholdes.

Det gode håndværk
Det meste af byggeriet er udført i naturmaterialer og formgivet i hånden. De få steder, hvor der er brugt industrielt fremstillede elementer, er disse fremstillet i forme, som er specielt udarbejdet til Bispebjerg Bakke. Det høje håndværksmæssige ambitionsniveau kommer til udtryk i detaljer som de nøje sammenflettede mursten og det håndlavede kobbertag. Husene er skalmuret med kvalitetssten i to farver: de røde på den ene facade og gule på den anden - akkurat som det var god håndværksskik i gamle dage.

Adgangen sker gennem tre porte, som på smukkeste vis binder husene sammen og skaber en helt unik enklavefornemmelse, der understøtter følelsen af tryghed og fællesskab.

Organiske former
Husenes organisk buede facader opleves forskelligt, alt efter hvilken vinkel de ses fra, og taget følger grundens naturlige fald. Formgivningsmæssigt er husene tænkt som en helhed - og ikke som en samling af industrielle elementer. Og den tanke går igen i det gode håndværk og materialevalget.

Lys, luft og livsglæde
Intentionen med byggeriet har fra begyndelsen været at skabe rum til liv, glæde og tryghed. Lejlighederne er præget af åbne rum, hvilket giver et væld af muligheder for at sætte sit eget personlige præg på indretningen. Samtlige lejligheder er forsynet med mindst én altan eller terrasse og vinduespartier, der strækker sig fra gulv til loft.

Flere lejligheder er desuden opført i to eller tre plan. Det giver en helt unik rumfornemmelse, der yderligere understøttes ved fraværet af rette vinkler og ved køkkenet, der er placeret som boligens absolutte omdrejningspunkt.

Vores tema om indeklima

Projektet Sunde boliger

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}