x

Næste skridt for Bryghusprojektet

Pressemeddelelse 26. februar 2013

Status på byggeriet

Omlægning af ledninger er gennemført
Siden april 2012 har de mange ledningsejere, som blandt andet tæller DONG og Københavns Energi, arbejdet på at lægge ledninger om på Bryghusgrunden. Arbejdet er nu afsluttet, og vi tager næste skridt med at gøre byggegrunden klar ved at fjerne buske og træer.

Legepladsen genopstår på Søren Kierkegaards Plads
Den gamle legeplads på Bryghusgrunden er blevet rømmet og ryddet. Københavns Kommune går i gang med at etablere en erstatningslegeplads på Søren Kierkegaards Plads, ved Tøjhusmuseet, så snart frosten er gået af jorden.

Københavns Kommune forventer at have erstatningslegepladsen klar i løbet af foråret.

Næste skridt - træfældning
I forbindelse med etablering af byggeplads på Bryghusgrunden bliver træerne på grunden fældet i uge 9. Ligeledes bliver hækken mod Vester Voldgade fjernet.

Grunden ryddes på nuværende tidspunkt for at undgå at fælde træer med eventuelle nybyggede fuglereder. Det er Birkely Anlæg, der står for arbejdet. Birkely Anlæg vil være i gang i hverdagene fra kl. 7.30 til kl.15.30 i uge 9. De arbejder med kædesave, og det vil ikke generere særlig meget støj. Træ og grene hugges til flis. Det bruges dels til brændsel og dels til at dække jorden som miljøvenlig bekæmpelse af ukrudt.

Fem af de træer, der står på Vester Voldgade, bliver gravet op og sat i depot, mens der bygges på Bryghusgrunden. Herefter bliver de sat tilbage igen.
 
Et klatretræ til Stjernehøj
Børnene fra den integrererede institution i Vartov kommer til at lege videre i et af de fældede træer. Birkely Anlæg beskærer et velegnet klatretræ og kører det til Vartovs udflytterbørnehave, Stjernehøj, i Tåstrup.
 
Første spadestik på Bryghusprojektet
Vi er i gang med at forberede første spadestik på Bryghusprojektet. Det bliver i det sene forår 2013. Mere information følger.
 
Bryghusprojektet kort
I foråret 2008 offentliggjorde Realdania Bryghusprojektet. Projektet er tegnet af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA. Bryghusprojektet skal bl.a. huse Dansk Arkitektur Center, lejligheder, kontorer, café, restaurant og rekreative udearealer, der inkluderer legepladser til institutionerne i området. Der bliver endvidere bygget et underjordisk P-anlæg.

Realdania ønsker med projektet at skabe nye rekreative områder for københavnerne og turisterne ved at binde by og havn tættere sammen. Det sker bl.a. ved at tilbyde nye havnepromenader, legeområder, kajaksejlads, nye byrum og pladser, når projektet står færdigt. Projektet vil blive udviklet ud fra bæredygtige principper, blandt andet med fokus på energiforbrug og CO2. Bryghusprojektet forventes klar til indvielse i 2016.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få mere information

 
www.bryghusprojektet.dk kan du tilmelde dig nyhedsbrevet, hvor du løbende bliver orienteret om byggeriet.
 
Informationsbrevet er sendt til børneinstitutionerne på Vartov, Den Classenske Legatskole, Europark og ejere af nabobygninger. 
Informationen er omdelt til beboerne/erhverv: Vester Voldgade 98-110, Rysensteensgade 1-6 og Christians Brygge 24-28.