x

Se København fra oven: Åbent hus på Jarmers Plads 2

Pressemeddelelse 4. juni 2007

Tivoli, Københavns Rådhus, SAS-hotellet og H.C. Ørstedsparken. Udsigten er enestående, når man står på tagterrassen på 9. sal i en af Københavns mest markante modernistiske domicilbygninger, Jarmers Plads 2.

Den udsigt får alle interesserede mulighed for at opleve, når ejendomsselskabet Realea A/S onsdag den 13. juni kl. 15.30-18.00 åbner dørene og byder indenfor i kontorhøjhuset lige ved H.C. Ørstedsparken.

Ejendommen blev opført i 1956-1959 som hovedsæde for det daværende Østifternes Kreditforening, senere Realkredit Danmark. I begyndelsen af 2006 købte Realea ejendommen, og siden efteråret har håndværkere arbejdet på højtryk for at restaurere og nyindrette det iøjnefaldende kontorhøjhus.

- Jarmers Plads 2 er et fint eksempel på den modernistiske og funktionalistiske stil. Huset er et af de tidligste eksempler på et moderne kontorhus i nordisk modernisme, og med sit begrænsede materialevalg - natursten, ædle træsorter og metaller - og gode håndværksmæssige bearbejdning byder huset både udvendig og indvendig på nogle fine detaljeoplevelser, siger adm. direktør Peter Cederfeld fra Realea A/S.

Da Realea overtog ejendommen, havde tidens tand samt skiftende renoveringer og nyindretninger spoleret eller fjernet dele af husets arkitektoniske detaljer. Disse detaljer er nu i vid udstrækning genskabt, mens andre bygningsdetaljer er bevaret og restaureret. Samtidig er ejendommen indrettet, så den kan fungere som en tidssvarende kontorejendom. En del af ejendommen er udlejet til Kuben, der ligeledes har været totalrådgiver på restaureringen og nyindretningen.

Arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen har været arkitekt på opgaven, Leif Hansen Rådg. Ing. A/S har projekteret installationer og Københavns Byggestyring har stået for den overordnede byggestyring.


Fakta:

  • Jarmers Plads 2 i København er tegnet af arkitekterne Christian, Erik og Aage Holst og opført i årene 1956-1959 som hovedsæde for det daværende Østifternes Kreditforening. Det samlede etageareal udgør i alt 12.291 m
  • Realea A/S købte ejendommen i januar 2006 af Danske Bank koncernen og påbegyndte restaureringen i efteråret 2006.
  • Der er åbent for offentligheden onsdag den 13. juni 2007 fra kl. 15.30-18.00. Adgang er gratis for alle.