x

Episode 1. De glemte arkitekter - Hvor er kvinderne?

Podcast

Udgivelsesdato
11. maj 2022

Længde
46 min.

Download

’De glemte arkitekter’ er en ny podcastserie i seks afsnit, der handler om kvinder i dansk arkitektur fra 1925-1975. Første afsnit introducerer forskere og formålet med deres store projekt - og trækker tråde til lignende internationale projekter. Lytter du med for første gang, er det en god idé at begynde med dette afsnit.

Mød forskerne Svava Riesto, Henriette Steiner og Jannie Rosenberg Bendsen, som fortæller om behovet for en ny dansk arkitekturhistorie. Afsnittet trækker tråde til lignende projekter andre steder i verden – og til dansk viden på området, som forskerne bygger videre på.

Episoden er første afsnit ud af seks fortællinger i podcast serien ´De glemte arkitekter´. Første afsnit introducerer forskerne og formålet med deres projekt. 

Medvirkende:

  • Henriette Steiner
  • Svava Riesto
  • Jannie Rosenberg Bendsen
  • Despina Stratigakos
  • Rikke Lequick Larsen
  • Josefin Hilton

Om podcasten:

En podcastserie på seks afsnit som gør os klogere på de danske kvindelige arkitekter, der har været med til at forme vores alle sammen hverdag. 

I podcastserien ’De glemte arkitekter’ er vi med forskerne Svava Riesto, Henriette Steiner og Jannie Rosenberg Bendsen på opdagelsesrejse. 

Hvert afsnit rummer reportager, hvor forskerne er ude og grave i fortiden, møde kilder, opsøge steder og grave i arkiver. Afsnittene giver også plads til forskernes tanker og refleksioner om arbejdet, som det skrider frem.  

Serien følger forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975’, der har fokus på kvinders bidrag til arkitektfaget.  

Podcasten er produceret af Niels Bjørn/BYLYD og Ane Skak. Podcasten er støttet af Realdania.