x

Episode 2. De glemte arkitekter - Kærlighed

Podcast

Udgivelsesdato
11. maj 2022

Længde
46 min.

Download

’De glemte arkitekter’ er en ny podcastserie i seks afsnit, der handler om kvinder i dansk arkitektur fra 1925-1975. I andet afsnit hører du blandt andet om Karen Clemmesen, gift med Ebbe Clemmesen.

Faglig lidenskab, privat kærlighed og professionelt samarbejde. Hvad betød det for de kvinder, som var gift med og havde tegnestue sammen med en mand? Hvilke muligheder og udfordringer opstod? 
I afsnittet hører du blandt andet om arkitekt Karen Clemmensen, som var gift med arkitekt Ebbe Clemmensen.  

Episode to ud af seks fortællinger i podcast serien ´De glemte arkitekter´.  

Medvirkende:

  • Henriette Steiner
  • Svava Riesto
  • Jannie Rosenberg Bendsen
  • Frank Erik Jeppesen

Om podcasten:

En podcastserie på seks afsnit som gør os klogere på de danske kvindelige arkitekter, der har været med til at forme vores alle sammen hverdag. 

I podcastserien ’De glemte arkitekter’ er vi med forskerne Svava Riesto, Henriette Steiner og Jannie Rosenberg Bendsen på opdagelsesrejse. 

Hvert afsnit rummer reportager, hvor forskerne er ude og grave i fortiden, møde kilder, opsøge steder og grave i arkiver. Afsnittene giver også plads til forskernes tanker og refleksioner om arbejdet, som det skrider frem.  

Serien følger forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975’, der har fokus på kvinders bidrag til arkitektfaget.  

Podcasten er produceret af Niels Bjørn/BYLYD og Ane Skak. Podcasten er støttet af Realdania.