x

Episode 5. De glemte arkitekter - Vækst

Podcast

Udgivelsesdato
11. maj 2022

Længde
35 min.

Download

På nogle få årtier fra 1950erne og frem blev der i Danmark opført et væld af nye boliger, biblioteker, parker, skoler og rådhuse. Velfærdsstaten blev formgivet i de år, og de mange projekter udgør stadig hverdagsbyen for mange mennesker. Mange af projekterne i vækstperioden blev skabt på tværs af køn og faglighed. Det hører vi mere om i afsnittet, hvor vi blandt andet lærer mere om landskabsarkitekt Agnete Muusfeldt.

Episode fem ud af seks fortællinger i podcast serien ´De glemte arkitekter´.

Medvirkende:

  • Henriette Steiner
  • Svava Riesto
  • Jannie Rosenberg Bendsen

Om podcasten:

En podcastserie på seks afsnit som gør os klogere på de danske kvindelige arkitekter, der har været med til at forme vores alle sammen hverdag. 

I podcastserien ’De glemte arkitekter’ er vi med forskerne Svava Riesto, Henriette Steiner og Jannie Rosenberg Bendsen på opdagelsesrejse. 

Hvert afsnit rummer reportager, hvor forskerne er ude og grave i fortiden, møde kilder, opsøge steder og grave i arkiver. Afsnittene giver også plads til forskernes tanker og refleksioner om arbejdet, som det skrider frem.  

Serien følger forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975’, der har fokus på kvinders bidrag til arkitektfaget.  

Podcasten er produceret af Niels Bjørn/BYLYD og Ane Skak. Podcasten er støttet af Realdania.