x

PÅ TUR - byer i balance

Podcast

Udgivelsesdato
20. juli 2018

Længde
34 m 10 sek

Download

Kan vi planlægge os til byer i balance, og er det vigtigt, at byen er et sted, hvor alle kan bo, leve og mødes? Lyt med til vores podcast og hør, hvad professor Tom Nielsen ved Aarch og forskningschef ved SBI Hans Thor Andersen mener om den sag, når de vandrer rundt med Susanna Sommer i henholdsvis Aarhus og Københavns Sydhavn.

Storbyerne vokser i hele verden – også i Danmark. Det betyder, at der i de kommende år skal bygges rigtig meget nyt, og at gamle bydele skal omdannes. Det betyder også, at vi skal overveje, hvordan vi skaber byer som er gode og trygge at bo og leve i for alle. Byer med sammenhængskraft.

I Realdania arbejder vi for at fremtidens byer er i social balance med plads, mødesteder og udfoldelsesmuligheder for alle.

Men hvordan kan man byplanlægge sig til social balance og sammenhængskræft, og hvad er det for nogle mekanismer, der kan slå byerne ud af kurs?

Det får Susanna Sommer to forskellige bud på i denne udgave af Realdanias podcastserie Tankerum. Her tager hun på byvandring med professor Tom Nielsen fra Arkitektskolen i Århus og forskningschef Hans Thor Andersen fra SBi ved Ålborg Universitet.

I Århus’ nye havnekvarter fortæller Tom Nielsen blandt andet, hvorfor det i dag er særligt vigtigt at skabe byrum, hvor byens beboere bliver konfronteret med hinanden, og han forklarer, hvorfor man ikke bare kan overlade byudviklingen til markedet.

Hans Thor Andersen tager os med igennem Sydhavnen, Københavns gamle arbejderkvarter, hvor en helt ny kanalbydel er vokset frem langs kajkanten. Han savner en samlet strategi, der forhindrer, at hovedstaden eksporterer sine sociale problemer til udkantskommunerne.

Læs mere om Realdanias indsats ”By i balance” på vores hjemmeside og få inspiration til, hvordan du kan gribe den komplekse byudvikling an i Realdania By & Bygs publikationer ”Strategisk ledelse af byudvikling” og ”Udviklingsplaner som værktøj i byudvikling” 

Medvirkende

  • Professor Tom Nielsen fra Arkitektskolen i Århus.
  • Forskningschef Hans Thor Andersen fra By, Bolig og Ejendom ved Ålborg Universitet.
  • Projektchef i Realdania Björn Emil Härtel Jensen

Realdania Podcast bliver produceret af Susanna Sommer

Er du ny bruger af podcasts? Se vores vejledninger her

Vi har lavet guide både en guide - både som video og PDF - der hjælper dig godt i gang med at lytte til podcast.

Se her, hvordan du lytter til podcast fra din telefon:

 

Download også vores PDF guide, som hjælper dig godt i gang med at lytte til podcasts. 

Podcast guide