x

København som udgangspunkt 

Det danske bidrag på Arkitekturbiennalen i Venedig 2010 havde København som udgangspunkt. Udstillingen ”Q&A: Urban Questions _ Copenhagen Answers” viste, hvordan det danske samfund gennem et veludviklet samarbejde mellem befolkning, beslutningstagere og fagfolk som arkitekter, ingeniører og planlæggere formår at skabe bæredygtige rammer for liv, vækst og velfærd med baggrund i en anerkendt humanistisk/demokratisk politisk kultur og én af verdens fineste arkitektoniske, design- og planlægningsmæssige kulturer.

Den danske pavillon præsenterede blandt andet en catwalk med en række af de prestigeprojekter, som danske og internationale stjernearkitekter har skabt til København inden for den seneste årrække. Pavillonen viste også et eksempel på byudvikling i den helt store skala i form af en vision for Ringbyen, hvor ideen er at videreudvikle hele hovedstadsregionen ved at forbinde Storkøbenhavn med Øresundsregionen.

Vi valgte at støtte projektets ambition, om at vise hvordan det danske samfund gennem et veludviklet samarbejde mellem befolkning, beslutningstagere og fagfolk som arkitekter, ingeniører og planlæggere, har skabt og fortsat skaber bæredygtige rammer for liv, vækst og velfærd med baggrund i en anerkendt humanistisk/demokratisk politisk kultur.

Det officielle danske bidrag til den 12. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig var kurateret og produceret af Dansk Arkitektur Center. Realdania bidrog til at kvalificere den danske pavillon. Øvrige bidragydere var Kulturministeriet, Statens Kunstfond, By & Havn, Carlsberg og Copenhagen X.

Om Arkitekturbiennalen

Arkitekturbiennalen i Venedig er verdens største arkitekturudstilling, der finder sted hvert andet år. I år er den 12. gang arkitekturbiennalen afholdes i Venedig.

56 nationale pavilloner deltager med udstillinger i de historiske pavilloner i Giardini området, på Arsenale og rundt i hele byen.

Hovedudstillingen er kurateret af den japanske stjernearkitekt og Pritzker Prize vinder, Kazuyo Sejima.