x

Børnenes Hovedstad

Den rivende og særprægede udvikling, som Billund står over for i de kommende år, skal være bæredygtig, fremtidssikret og tage udgangspunkt i visionen om Billund som Børnenes Hovedstad. Ambitionen er samtidig at tydeliggøre Billund som international destination med et stort potentiale inden for turisme og som et oplagt hjemsted for virksomheder, der arbejder inden for leg, læring og kreativitet.

Bæredygtig visionsplan

Med kun lidt over 6.000 indbyggere er Billund en relativt lille by, men samtidig har den også en række store turistattraktioner, som vurderet på turisttal kan måle sig med nogle af de helt store byer i Europa. Den dobbelthed giver Billund særlige udfordringer, som tydeliggøres i takt med byens høje udviklingstempo.

Sammen med Billund Kommune, KIRKBI er vi derfor gået sammen om at skabe en ny, bæredygtig visionsplan for udvikling af byen med udgangspunkt i den vision om Billund som Børnenes Hovedstad, der blev lanceret i 2009. Billund ønsker at sætte nye standarder for byudvikling med børn og deres forældre i fokus.

Udviklingsplanen udarbejdes i et samarbejde mellem Billund Kommune, KIRKBI og Realdania.

Billund Byvision

 

 • Den nye udviklingsplan skal bl.a. forholde sig til tre store, aktuelle udviklingsprojekter: I Billunds midtby er LEGO House under opførelse; idefasen til to nye jernbanestationer ved Billund Lufthavn og tæt på de store turistattraktioner er i gang. Og samtidig er plangrundlaget for Nordeuropas største Quality Outlet ved Lalandia også på plads.

  Det er tre meget store og konkrete projekter blandt mange, som vil øge tilstrømningen til byen Billund, hvor der i forvejen kommer over tre millioner gæster hvert eneste år for at besøge turistattraktionerne LEGOLAND, Lalandia eller rejse til og fra lufthavnen.

 • KIRKBI A/S

  KIRKBI A/S er et holding- og investeringsselskab ejet af familien Kirk Kristiansen. Aktiviteterne i KIRKBI er fordelt på strategiske aktiviteter og investeringsaktiviteter. 
  De strategiske aktiviteter er ejerskabet af LEGO varemærket, ejerskabet af 75% af LEGO Koncernen, delejerskabet af Merlin Entertainments Group og investeringer i vedvarende energi med henblik på at understøtte LEGO Koncernens mål om at have tilstrækkelig kapacitet af vedvarende energi til at dække koncernens samlede energibehov i 2020. 
  Investeringsaktiviteterne er investeringer i obligationer, noterede og unoterede aktier samt fast ejendom. Heriblandt ejer KIRKBI væsentlige andele i selskaber som Falck Holding A/S, Minimax Viking GmbH, ISS A/S og Matas A/S.

  Billund Kommune

  Billund Kommune er en erhvervs- og turistkommune central placeret på grænsen mellem Øst-, Syd-, Vest- og Midtjylland. Kommunen er hjemsted for LEGO Koncernen, Billund Airport, LEGOLAND, Lalandia og Dupont (Grindsted). Der er 26.400 indbyggere, heraf 6.200 i Børnenes Hovedstad Billund. Der er over 17.000 arbejdspladser i Billund og en netto indpendling på over 4.000 hver dag. 

 • Projektet gennemføres i perioden fra december 2014 til ultimo 2015
  Billund Byråd godkendte projektsamarbejdet den 21. oktober.
  Budgettet for visionsplanen er på 5 millioner kroner.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

 • Projekt

  {[{ item.title }]}

  {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}