x

#DetSerDuikkeiByen

#DetSerDuikkeiByen er en instagramkonkurrence, der har resulteret i mere end 10.000 billeder og et unikt indblik i, hvad danskerne mener, kendetegner livet væk fra de store byer.

Øjeblikke fra alle hjørner af Danmark


Danmarks yderområder byder på masser af smuk natur, fredfyldthed og en stor samling af helt særlige øjeblikke. En gang i mellem bliver vores yderområder forbundet med negative fortællinger, særligt i medierne. Det har vi med denne fotokonkurrence forsøgt at lave om på. Målet med fotokonkurrencen #DetSerDuikkeiByen har været at give danskerne en mulighed for selv at vise, hvad livet uden for de store byer byder på. Både små som store øjeblikke.
Dét er der kommet mere end 10.000 rørende, smukke, sjove og sigende fotos ud af. En jury bestående af professionelle fotografer og meningsdannere har udvalgt en række af fotografierne til en spændende udstilling under Copenhagen Photo Festival 2016.
Fotokonkurrencen #DetSerDuikkeiByen har givet et unikt indblik i, hvad danskerne selv ser som karakteristisk for livet uden for byen. Dét kan bidrage til et mere nuanceret syn på livet i yderområderne.

Udstilling på rundtur i Danmark

Fotokonkurrencen #DetSerDuikkeiByen løb fra juni 2015 til april 2016 og skete i et samarbejde mellem Realdania, DR kunstklub og Copenhagen Photo Festival.   Udstillingen var en del af Copenhagen Photo Festival 2016. Den er blevet vist i Rundetårn i perioden 4. juni til 3. juli, og  er nu på rundtur rundt om i Danmark.

I Realdania arbejder vi generelt for at styrke udviklingen i Danmarks yderområder og styrke de særlige kvaliteter og potentialer, der findes netop dér. De danske yderområder skal også i fremtiden være et attraktivt sted at bo, drive erhverv og være turist.

 

Projektfakta

Kontakt

Stine Lea Jacobi Programchef Anna Harpsøe Clausen Projektleder

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

{{ title }}

{{ description }}