x
HamletScenen ved Kronborg i Helsingør har siden 2008 opført forestillinger med afsæt i William Shakespeares værker. Hver sommer har den årlige festival trukket både danske og udenlandske gæster til Shakespeare Festival.

Teatrets ambition om at skabe et globalt mødested for kunstnere og teaterelskere fra hele verden hele året rundt, betød, at de var på udkig efter egnede lokaler.

Langs Kronborgs ydre voldanlæg er der en række historiske militærbygninger – også kaldet Kronværksbyen. Her stod en gammel kasernebygning tom.

Med støtte fra os er Kasernebygning 16  blevet nyindrettet. En tidligere parolesal er omdannet til en multisal med udsigt direkte til Kronborg Slot. Der er ligeledes etableret nye døre til det tilstødende lokale, således at rummene er multifleksible, og kan benyttes både i prøve-, workshop-, undervisnings, konference og receptions-sammenhæng.

Projektet er udført med naturlig respekt for de historiske detaljer, som kasernebygningen har.  Sammenfattet har projektet muliggjort, at
  • udvide HamletScenens aktiviteter under den årlige Shakespeare Festival og resten af året
  • skabe optimale produktionsforhold for egenproduktioner, gæstespil mv.
  • skabe professionelle møde, kursus- og workshopfaciliteter.  

Om HamletScenen

HamletScenen er Helsingør Kommunes egnsteater, som med afsæt i William Shakespeares værker, og særligt Hamlet. Teatret  insisterer på at skabe og præsentere teater, der tager livtag med individets identitetsudvikling og tilværelsens helt store spørgsmål.