x

Et særligt landskab

Det nordbornholmske klippelandskab er helt unikt i dansk kontekst. Men Bornholm er også kendt for sine mange helleristninger. Mest kendt er Madsebakke, der hvert år tiltrækker et stort antal besøgende. Hvad færre ved er, at der i landskabet mellem Madsebakke og Hammershus - omkring gården Hammersholm - findes et stort antal helleristninger spredt ud over klipperne i området. 

På mere end 65 klipper og sten findes helleristninger, som blev hugget ind i klipperne for mellem 2.500 og 3.000 år siden i bronzealderens sidste halvdel. Helleristningerne forestiller blandt andet skåltegn, hjulkors, skibsmotiver, fodspor og hestemotiver. Flere er godt gemt, så det kræver tålmodighed og opmærksomhed at gå på opdagelse i området efter fortidsminderne.

Området byder også på storslåede udsigter, små nedlagte stenbrud og en rig natur. Men det tager tid, hvis man vil se det hele, fordi området er stort og uden klare grænser.

Stiforbindelse åbner op opleveler

Det råder dette projekt bod på: En ny stiforbindelse mellem Hammershus og Allinge inviterer til at lade sig fascinere af dette særlige sted i det danske landskab. Projektet har skabt bedre rammer for at opleve det uplanlagte og overraskende og genforener steder og fortællinger, som længe har været i dvale. 

Helt konkret er landskabets kulturhistoriske spor af områdets genskabte skærvevej blevet forbundet, hvor udsigtsplatforme, siddeplinte, bro og stente i bornholmsk eg lukker op for stedets fortællinger og inviterer til at gå på opdagelse

Stedet tæller

Projektet er støttet gennem vores kampagne Stedet Tæller, konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Formålet er, at være med til at udvikle og udnytte de stedbundne potentialer.