Hammersholm Helleristningsfelt

På Bornholm findes Danmarks største samling af Helleristninger. Nu er der skabt en forbedret ankomst til området ved Hammersholm, hvor de særlige tegn ligger spredt i det smukke, grønne landskab.

Det nordbornholmske klippelandskab er helt unikt i dansk kontekst. Men Bornholm er også kendt for sine mange helleristninger. Mest kendt er vel Madsebakke, der hvert år tiltrækker et stort antal besøgende. Hvad færre ved er, at der i landskabet mellem Madsebakke og Hammershus - omkring gården Hammersholm - findes et stort antal helleristninger spredt ud over klipperne i området.

På mere end 65 klipper og sten findes helleristninger, som blev hugget ind i klipperne for mellem 2.500 og 3.000 år siden i bronzealderens sidste halvdel. Helleristningerne omkring Hammersholm forestiller blandt andet skåltegn, hjulkors, skibsmotiver, fodspor og hestemotiver. Flere af helleristningerne er godt gemt, så det kræver tålmodighed og opmærksomhed at gå på opdagelse i området efter fortidsminderne.

Et genoprettet landskab

Med projektet er der etableret stiforbindelser og skiltning i området, ligesom landskabet er blevet genoprettet - alt sammen for at formidle historien om de kulturhistoriske spor i området.

Visionen for dette projekt har været at bygge videre på den nordbornholmske udvikling med et eller flere mindre arkitektoniske indgreb, der har skabt en god ankomst til området. Tilsammen har de to initiativer forløst Hammersholmområdets landskabelige og kulturhistoriske potentialer og skabt en bedre formidling af landskabet og de historiske tegn.

 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Moseløkkevej 9, 3770 Allinge

Relaterede projekter Se alle projekter

Camønoen

Herberger langs Hærvejen

Jyske Aas

Hasle Havnebad

{{ title }}

{{ description }}