Lodbjerg Fyr

Fyret ved Lodbjerg, er et lokalt og velkendt vartegn. Nu får både fyret, fyrmesterboligen og resten af omgivelserne snart nyt liv og status som levende fyr. Til gavn for både lokale og besøgene.

Det levende fyr

Den bærende idé i projektet er, at bringe stedets kvaliteter i spil på bedst mulige vis. Derfor inddrages hele området omkring fyret, og restaureringen er således et omfattende projekt, der omfatter både fyret og de omkringliggende bygninger.

Det er visionen, at fyret igen skal blive et levende fyr. Med Nationalpark Thy som ramme, sigter projektet mod den brede målgruppe af lokale og områdets mange besøgende udefra. Især er skoleklasser, frivillige, lokale erhvervs - og formidlingsaktører og ikke mindst de mange tusinde vandrere og cyklister, som besøger nationalparken, meget velkomne som gæster.

Vi har bevilget 3,6 mio. kr. til en nænsom restaurering af det 130 år gamle fyr ved Lodbjerg. Restaureringen er sket i et samarbejde mellem Nationalpark Thy, Thisted Kommune, Naturstyrelsen og os. 

Den levende bygningsarv

Projektet er støttet gennem vores programserie den levende bygningsarv, hvor vi fokuserer på at udvikle bygningsarven, så den kan leve videre som en del af vores fælles historie og samtidig danne ramme om nye aktiviteter. 

Projektfakta

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Kort

Relaterede projekter Se alle projekter

Herberger langs Hærvejen

Stevns Klint

Jyske Aas

Kongsgården

Kort

Lodbjergvej 33, 7770 Vestervig

{{ title }}

{{ description }}